Eterio kalbos grynuoliai

LRT Kalbos grynuolio rinkimus laimėjo du LRT veteranai: spaudos apžvalgininkas Juozas Šalkauskas ir radijo laidos „Tetos Betos viktorina” vedėja Bernadeta Lukošiūtė

Dažnam žiūrovui sąmoningai ar ne, bet kalba per radiją ar televiziją tampa pavyzdžiu, kaip reikia kalbėti. Ne paslaptis, kad ne visi eterio žmonės taisyklingai kalba, tad ir ne iš visų tą pavyzdį reikėtų imti. Jei žiūrovas nori pasimokyti taisyklingo kirčiavimo, tarties ar apskritai kalbos kultūros, verta atkreipti dėmesį, kaip kalba šie eterio žmonės – B.Lukošiūtė ir J.Šalkauskas.

Kalbos grynuolį rinko žiūrovai ir klausytojai, balsuodami per internetą ir telefonu, bei šešių kalbininkų komisija. Žiūrovai ir klausytojai kalbos grynuoliu išrinko per tris dešimtis metų radijo ir televizijos eteryje dirbantį J.Šalkauską, o kalbininkai geriausiai įvertino taip pat kelioms žiūrovų kartoms puikiai pažįstamą B.Lukošiūtę.

J.Šalkauskas surinko beveik 300 balsų. Be jo, žiūrovai gerai įvertino ir LTV „Panoramos” vedėjų Marijaus Žiedo, Ritos Miliūtės, verslo naujienų vedėjos Irmos Janauskaitės kalbą. Iš viso telefonu ir per internetą balsavo daugiau kaip 1000 žiūrovų ir klausytojų.

Kalbininkų komisija, kurią sudarė Irena Smetonienė, Irena Kruopienė, Albinas Drukteinis, Algirdas Malakauskas, Bonifacas Stundžia, Donatas Smalinskas, išrinko dešimt geriausiai kalbančių LRT žurnalistų. Tai LTN žurnalistai Rita Miliūtė, Saulė Gedrimaitė, Irma Janauskaitė, Tomas Kavaliauskas, Marijus Žiedas, Lietuvos radijo eteryje girdimi Andrius Kavaliauskas, Jolanta Kryževičienė, Bernadeta Lukošiūtė, Paulius Sironas, Juozas Šalkauskas (dirbantis ir televizijoje). Tačiau, kalbininkų nuomone, kalbos grynuolio karūnos labiausiai verta B.Lukošiūtė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.