FTB slaptieji failai: M.Monro buvo apgaule priversta nusižudyti

Didžioji ekrano žvaigždė Merlin Monro buvo apgauta ir priversta nusižudyti, teigiama JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) dokumentuose. Todėl kyla klausimas, ar jos draugai sąmoningai leido jai numirti.

M.Monro buvo apgaule priversta nusižudyti ir tai buvo sąmokslo dalis, slapta surengta žinant buvusiam JAV generaliniam prokurorui Robertui Kenedžiui, teigiama slaptuose FTB dokumentuose.

Šiuose slaptuose FTB dokumentuose, kuriuos atskleidė australų kino režisierius Filipas Moras teigiama, kad M. Monro buvo apgaule „priversta” pasikėsinti į savo gyvybę, tikėdamasi, kad ji bus surasta laiku ir jai bus išplautas skrandis. Tačiau jai numirti sąmoningai leido jos draugai, tarp jų ir aktorius Piteris Lofordas, kuris buvo vedęs R.Kenedžio seserį Patriciją.

36 metų aktorė buvo rasta nuoga, atsigulusi veidu į savo lovą 1962-ųjų rugpjūčio 5-ąją, o jos organizme aptiktas didelis barbitūratų kiekis. 45 metus konspiracijos teoretikai tvirtino, kad jos mirtis nebuvo paprasta savižudybė, o kai kurie net tikino, kad ši mirtis buvo susijusi su jos tariamais ryšiais su R.Kenedžiu ir jo broliu – prezidentu Džonu F.Kenedžiu.

Anot FTB ataskaitos, R. Kenedis iškvietė P. Lofordą iš San Francisko viešbučio tą naktį, kad pastarasis išsiaiškintų, ar M. Monro jau mirusi.

F.Moras, gyvenantis Los Andžele, tvirtino radęs FTB dokumentus tarp tūkstančio slaptų dokumentų, neseniai paviešintų pagal informacijos laisvės įstatymą. Byla buvo surašyta buvusio slaptojo agento, kurio vardas buvo ištrintas iš bylos.

FTB šią bylą gavo 1964-ųjų spalio 19-ąją. Pateiktoje ataskaitoje teigiama, kad M. Monro buvo apgaule priversta suvaidinti savižudybę.

Ataskaitoje tvirtinama, kad tokio poelgio motyvas – nutildyti M. Monro, kuri grasino visuomenei paskelbti apie romaną su R. Kenedžiu. Ataskaitoje teigiama, kad M.Monro suprato, jog R. Kenedis niekada neišsiskirs su savo žmona ir jos neves, kaip buvo žadėjęs.

F.Moras tvirtino nežinąs, ar galima visiškai pasikliauti rastais dokumentais. „Ar tai tik nešvarūs buvusių R.Kenedžio priešininkų triukai, ar galima teigti, kad mes priartėjome prie istorinės tiesos?” – svarstė F.Moras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.