Kai šviesa atsveria tamsą

Žmogaus gyvenimas – tai nesibaigiantis laukimas! Nors ir kokie skirtingi būtų kiekvieno individo interesai, – tame nuolatinio laukimo maratone visi jie sutelkti gėrio, nors ir įvairiai suprantamo, ilgesyje.

O juk joks gėris, jokia palaima neįsivaizduojama be šviesos – tiesiogine ir perkeltine prasme.

Ar ne todėl gilios senovės žmogus, dar neįspėjęs daugybės gamtos paslapčių, pirmiausia pradėjo garbinti Saulę? Jai meldėsi, laikė dievybe, nes jautė, jog be jos šviesos ir šilumos jam neįmanoma gyventi Žemėje.

Bėga metai, amžiai, tūkstantmečiai, dienas keičia naktys, žiemas – pavasariai, vėl rudenys… Tik tame nenutrūkstančiame ritme nesikeičia viena – žmogaus amžinas laukimas jos, tos visa apimančios šviesos, kurios ilgisi ne tik jo kūnas, bet ir siela.

Prašviesinti savo gyvenimui žmogus išrado elektrą, tačiau greitai suprato, jog ir tūkstančiai žibančių lempų bei lempučių niekada neatstos tos kiekvieną gyvybę pažadinančios šviesos, kurios laukia visa gamta, be kurios gyvo alsavimo žmogus būtų pasmerktas ne tik amžinam liūdesiui, bet ir pražūčiai.

Ruduo, žiema – tai bridimas į tamsą, į gamtos ir žmogaus gyvybinės energijos regimą ir jaučiamą apsnūdimą. Gi pavasario diena, nors ir minute pralenkusi naktį, – tai tarytum dosniai atsivėręs visuotinio džiaugsmo šaltinis! Net ir sunkiausiai sergantis ligonis ar daugel metų praeitin palydėjęs, gyvenimo žavesį beužmirštąs senelis, kuomet besisukantis laiko ratas sulygina tamsos ir šviesos valandas, pajunta viltį, kad šviesa, kaip visai bundančiai gamtai, taip ir jam suteiks naujų jėgų bei galimybę džiaugtis pasauliu.

Lygiadienis! Po jo – taip ilgai lauktas šviesos antplūdis – laikas busti, dygti, augti, bręsti…

Ką byloja lygiadienis

Lygiadienis buvo… Naujieji metai

Kai kurioms tautoms (pavyzdžiui, slavams) lygiadienis, kurio šiemet sulauksime kovo 21-osios naktį 3 valandą 8 minutės, senovėje reiškė, jog atėjo… Naujieji metai!

Ir meldėsi žmonės dieną su naktimi sulyginusiai Saulei, net negalvodami, kad kažkada šis metų skirsnis bus pažymėtas viduržiemį.

Tam senovės žmonės, be abejo, nerastų jokio pagrindo: kodėl būtent viduryje žiemos? Kuo skiriasi gruodžio ir nežymiai ilgėjančios sausio dienos?

Lygiadienis – tai visai kas kita! Pavasaris ateina su kitokiais rūpesčiais bei darbais, ir tuos pokyčius žmonės pagrįstai laikė naujų metų pradžia.

Tai astrologų diena

Tačiau laikai keičiasi, ir lygiadienis, nors ir šiandien žmonių nekantriai laukiamas, su džiaugsmu sutinkamas, liko tik pavasario ženklu.

Kadangi tuo laiku keičiasi ir planetų padėtis, tai lygiadienis kai kur pradėtas vadinti Astrologų diena.

Tą dieną, kaip ir per Naujuosius metus, pasiremdami įvairiais simboliais, astrologai bando sudaryti ne tik visų metų, bet ir atskirų jų periodų kuo tikslesnį „žemėlapį” .

Astrologai įsitikinę, jog tuo laiku svarbiausias tas zodiako ženklas, kuriame esti Mėnulis.

Štai, pasak astrologų, „vieno saulės spindulio” sulaukė Avinas; tai reiškia, kad abu svarbiausi dangaus šviesuliai – Saulė ir Mėnulis – lygiadienyje sujungia savo jėgas tame ženkle. Todėl lygiadienis daug ką lems visiems, gimusiems Ugnies stichijos ženkle, – ne vien Avinui, bet taip pat Liūtui ir Šauliui.

Ugnies negali būti be Oro, kuris valdo kitą zodiako ženklų grupę – Dvynius, Svarstykles, Vandenį.

Vadinasi, lygiadienis turės įtakos ir Oro stichijos ženklams.

Tačiau jiems, kaip ir Žemės stichijos valdomiems – Jaučiui, Mergelei, Ožiaragiui, Vandens ženklams – Vėžiui, Skorpionui, Žuviai, – pavasario lygiadienis jokių žymesnių pokyčių neatneš. Jiems teks palaukti savo laiko.

Kuo įdomus bus lygiadieno bendras horoskopas, kai lygiadienis sutampa su Saulės perėjimu į Avino ženklą?

Kovo 21-oji, trečiadienis, – ketvirtoji Mėnulio diena, kuri nuo senovės laikoma gundymų, viliojimų diena.

Jos sutapimas su lygiadieniu reiškia, jog šiemet bus nemažai žmonių, norinčių sau labai daug.

Turto norėsis ir tiems, kurie turi ribotas pajamas.

Tačiau astrologai perspėja: kiekvienas mėginimas įsidėti sau į kišenę „iš kairės” gautus pinigus susilauks dangaus bausmės!

Taigi, jei norite metus pragyventi be stresų, – mokykitės protingos ekonomikos.

Čia žmonėms gali padėti kitas astrologinis reiškinys: lygiadienio momentu Venera – meilės ir laimės planeta – buvo Jaučio (taupaus ir praktiško) ženkle.

Šių metų lygiadienio horoskope vienintelis šaukštas deguto – tai neįtikėtina gausa jaunamarčių, tekančių pagal išskaičiavimą, meilės komercija, iki minimumo sumažėjęs romantikos poreikis.

Nors stiprioji lytis bus laisvesnė nuo išskaičiavimų, tačiau šaukštas deguto išteps ir juos: dar labiau sustiprės polinkis į alkoholizmą.

Tai sąlygos planetų padėtis: Marsas bus Vandenyje, šalia Neptūno.

Sunkūs 2007 metų periodai

Apie juos, atsižvelgdami į Merkurijaus ir Veneros judėjimą, taip pat kalba astrologai.

Už visas šių metų bėdas, nesėkmes „atsakingas” Merkurijus.

Todė, kai jis juda „atbulas” (daro kilpą), neverta imtis naujų planų, perstatinėti kadrų, priiminėti svarbių sprendimų.

Merkurijus tokias kilpas darys kelias, o tai ribos žmonių galimybes: be jau minėtų, jis nesėkme pažymės darbo paieškas.

Todėl būtent tie, kurių klausa astralinėms prognozėms nėra jautri, net po kelis kartus keis darbą arba darys klaidingus sprendimus, kaitaliodami darbuotojus savuose kolektyvuose.

Venera lemia meilės ir sveikatos reikalus.

Todėl, kai ji juda „atbula” (daro kilpą), neverta tuoktis arba nutraukti gydymo kursą.

Tai kada tos planetos judės „atbulos”?

Tą žino tik astrologai. Jie ir gali žmones informuoti.

Merkurijus savo pirmąją kilpą darė nuo vasario 15 iki kovo 7 dienos. Tačiau atsileis ta kilpa tik kovo 29 dieną. Tada gyvenimas vėl plauks įprasta srove.

Antrą kilpą Merkurijus darys vasarą – nuo birželio 1 iki liepos 25 d.

Trečioji kilpa – nuo rugsėjo 22 iki lapkričio 18 d.

Ir žiemą – nuo 2008 m. sausio 15 iki kovo 11 d.

O Venera „atbula” judės nuo liepos 27 iki rugsėjo 8 d.

Jos kilpa bus viena, bet ilga: nuo birželio 24 tęsis iki lapkričio 10 dienos.

Taigi tai žinodami, žmonės gali atitinkamai derinti savo veiklos planus. Tai padės išvengti apmaudžių nesėkmių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.