Mėtų arbata gali padėti pagydyti padidėjusį plaukuotumą

Moterys su padidėjusiu veido ir kūno plaukuotumu (sutrikimas vadinamas hirsutizmu), gerdamos po du puodelius mėtų arbatos penkias dienas, labai sumažina laisvo testosterono (vyriško lytinio hormono) kiekį organizme, tyrimo išvadose teigia Ispartos Suleyman Demirel Universito mokslininkas dr. Mehmetas Numanas Tameris ir jo kolegos. Tipinis hirsutizmo gydymas nukreiptas mažinti vyriškų hormonų perteklių moters organizme, skiriant peroralinius kontraceptikus, kurie mažina vyriškų hormonų susidarymą, ir vaistus, kurie blokuoja organizmo atsaką į vyriškus hormonus, rašoma žurnale „Phytotherapy Research”. Mokslininkai jau anksčiau nustatė, kad mėtų arbata, mažindama testosterono kiekį organizme, sumažina kai kurių vyrų libido, todėl buvo nuspręsta patikrinti, ar ši arbata veikia padidėjusį moters plaukuotumą. Hirsutizmas apibudinamas padidėjusiu plaukuotumu veido, krūtinės ir bambos srityse. Šis sutrikimas būdingas 5 proc. moterų ir susijęs su vyriškų hormonų – androgenų kiekiu organizme.

„Mėtų arbata gali būti skiriama kaip alternatyvus gydymas lengvai hirsutizmo formai. Tačiau ateityje tikslinga tirti mėtų kaip medikamento panaudojimo perspektyvą hirsutizmo gydyme”, konstatavo Turkijos tyrėjai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Mėtų arbata gali padėti pagydyti padidėjusį plaukuotumą"

  1. Giliukas

    Net nežinojau, kad mėtų arbata vyrams mažina ne tik testosterono kiekį, bet ir patį libido. Maniškis taip mėgsta mėtų arbatą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.