Mesta pirštinė miesto valdžiai

Naujos valdančiosios daugumos formavimas Klaipėdos miesto taryboje primena spektaklį – daugiausiai mandatų gavę liberalcentristai niekaip nenori patikėti, kad dabartinės jų ambicijos gali atsirūgti darbu opozicijoje.

Tuo metu Liberalų sąjūdis, konservatoriai, partijos „Tvarka ir teisingumas” bei Rusų sąjungos atstovai, jau suformavę 16 iš 31 vietos koaliciją, derina programines nuostatas ir penktadienį ketina pasirašyti bendrą dokumentą.

Jei šis frontas iki pirmojo Tarybos posėdžio balandį išliks arba pasipildys naujais veidais, į uostamiesčio mero postą bus siūlomas Liberalų sąjūdžio derybinės grupės vadovas Artūras Šulcas.

Nepavyksta susikalbėti

Pasak liberalų, buvo siūloma prie vieno stalo susėsti keturių daugiausiai mandatų Taryboje iškovojusių partijų atstovams, tačiau liberalcentristai keturšaliui susitikimui paprieštaravo, ignoruodami partijos „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai) politikus.

Nuo pat rinkimų rezultatų paskelbimo niekaip nepavyksta tet-a-tet pasikalbėti ir liberalcentristams, liberalams bei konservatoriams.

Pagalius į ratus kiša liberalcentristai, kurių meras Rimantas Taraškevičius jaučia politinę ar kitokią antipatiją konservatoriui Nagliui Puteikiui.

„Vakarų ekspreso” žurnalistai siūlė šiems dviem politikams susitikti redakcijoje ir padiskutuoti apie miesto problemas, paaiškinti savo nesutarimų priežastis, galimybes dirbti kartu. N. Puteikis su tokiu siūlymu sutiko, o meras per savo sekretorę Savivaldybėje pranešė idėjai nepritariantis.

„Tuomet aš diskutuosiu su kitu meru, būsimu – A. Šulcu. Dabar dėliojame programą, visos keturios partijos dirbame išvien. Nors Vilniuje konservatoriai priešinasi sąjungai Taryboje su liberaldemokratais, mums jie tinka. Juk Tėvynės sąjunga, konservatoriai, negali dirbti be tvarkos ir teisingumo. Negi veiksime išvien su „bardaku” ir neteisybe? Klaipėdoje libdemai – kiti žmonės, ne jų lyderis Rolandas Paksas, ir jie niekaip nesusiję su politiniais įvykiais per apkaltą”, – dienraščiui sakė N. Puteikis.

Jis piktinosi, kad liberalcentristai suskaldė rusakalbių interesus Klaipėdoje ginančias partijas – Rusų aljansą ir Rusų sąjungą.

„Vienus išvadino gerais, kitus – blogais. Nesuprantu, kodėl Rusų sąjungos atstovai vadinami nacionalbolševikais? Jų programoje nėra nė užuominos apie tokias idėjas. Dabartiniai valdantieji veikia klasta, jie mano, kad rinkimų net nebuvo”, – kritikavo konservatorius.

Jam neįtinka ir dabartinė Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė, kuri esą jaučiasi nepakeičiama.

Trapi dauguma

Liberalcentristų derybininkas Vidmantas Plečkaitis nesuprato, kodėl konservatoriai ir liberalai nutarė dirbti kartu su liberaldemokratais.

„Iškart po rinkimų liberalai pareiškė, kad su libdemais nedirbs, o dabar jau dirbs. Vaikų žaidimai. Žinoma, būtų gerai trim daugiausiai mandatų iškovojusių partijų derybinėms grupėms susėsti prie bendro stalo. Mes esame susitarę su socialdemokratais, Rusų aljansu ir Darbo partija. Aš netikiu, kad dirbsime opozicijoje, šito negali būti”, – mūsų dienraščiui sakė V. Plečkaitis.

A. Šulcas tikino, kad 16 balsų galinti turėti valdančioji dauguma yra trapi, tačiau tai – vis dėlto dauguma.

„Ją turime mes, o ne liberalcentistai. Mes nemetame už borto tų, kurie pasirinko darbą su mumis. Tos partijos nori permainų, kaip ir mes. Reikia keisti tą senąją nomenklatūrą, leisti dirbti naujai kartai. Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus taryba nusprendė, kad meras turi būti mūsų atstovas. Kandidatu iškeltas esu aš”, – sakė A. Šulcas.

Jis neatmetė galimybės, kad prie centro-dešinės fronto jungsis Rusų aljanso atstovai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.