Kritę sulysę galvijai rasti įšalę mėšle

Pranešė neprisistatęs asmuo

Šį pirmadienį, vasario 12-ąją, neprisistatęs asmuo Lazdijų rajono valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai pranešė, kad Lazdijuose, Seinų gatvėje, gyvenančio ūkininko Vytauto Šaštoko sodyboje kritę galvijai.

Veterinarijos tarnybos specialistai skubiai nuvyko į nurodytą sodybą ir ūkiniame pastate rado 14 nugaišusių penimų gyvulių. Kaip sakė Lazdijų rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Auridas Marcinkus, kritę galvijai sulysę, iki pusės įšalę mėšle, pašarų ūkiniame pastate nebuvo.

Tarnyboje atlikus nudvėsusių galvijų skrodimą, skrandžiuose rasta tik mėšlo. Vadinasi, gyvuliai krito iš bado ir troškulio.

„Toks atvejis, iki šiol negirdėtas ne tik mūsų apskrityje, bet ir visoje šalyje. Fiziologiškai galvijai be vandens gali išgyventi apie 7 dienas, be pašarų – apie 14 dienų. Įtariame, kad Vytauto Šaštoko gyvuliai badą galėjo kęsti apie dvi tris savaites”, – tvirtino A.Marcinkus.

Šeimininko nepavyksta rasti

Gyvulius superkančio V.Šaštoko nepavyksta rasti nei Lazdijų rajono valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, nei policijai. Vadovaudamasis minėtos tarnybos pareiškimu dėl gyvulių nepriežiūros, Lazdijų policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vakar bendrovė „Rietavo veterinarinė sanitarija” išsivežė kritusių galvijų lavonus utilizuoti. Gyvulius, įšalusius mėšle, ištraukė rajono ugniagesiai gelbėtojai ir komunalines paslaugas teikiančios įmonės darbuotojai. Daugiau gyvulių pas V.Šaštoką neliko.

Pasak A.Marcinkaus, anksčiau nusiskundimų dėl šio ūkininko prižiūrimų gyvulių nebuvo, pastarąjį kartą jo ūkis tikrintas pernykštį spalį, trūkumų nenustatyta.

Kadangi V.Šaštoko nepavyksta rasti, Lazdijų rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, remiantis Administracinių teisės pažeidimų kodeksu, už gyvulių nepriežiūrą jo kol kas nenubaudė pinigine bauda. Tačiau šiuo atveju, kai krito neprižiūrimi galvijai, V.Šaštokui gali būti pritaikytas Baudžiamasis kodeksas, už žiaurų elgesį su gyvūnais numatantis viešuosius darbus, baudą, areštą, laisvės atėmimą iki vienų metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.