Pasieniečių šuo Mažeikiuose išgelbėjo dingusią senolę

Nekart nukentėjusiems ir be žinios dingusiems žmonėms į pagalbą atskubėjęs Mažeikių užkardos pasienietis kinologas Tomas Taurinskis ir jo vokiečių aviganis Rofas pasižymėjo darsyk. Rofo uoslė padėjo Mažeikiuose rasti be žinios dingusią 94 – erių metų senolę.

Ketvirtadienį į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės Mažeikių užkardos pasieniečius pagalbos kreipėsi policijos pareigūnai. Jie pranešė, kad Mažeikiuose be žinios dingo 94 –erių sulaukusi moteris, kurios nepavyksta rasti.

Moters pasigedę artimieji namo kieme buvo radę kelis išmėtytus drabužius. Apie dingusią garbaus amžiaus moterį buvo pranešta pareigūnams. Preliminariai buvo žinoma, kad senolė iš savo namų galėjo išeiti vėlų trečiadienio vakarą arba ketvirtadienio rytą.

Į įvykio vietą išskubėjo Mažeikių užkardos pasienietis kinologas T. Taurinskis su Rofu.

Dingusios senutės artimieji jau buvo apieškoję namo kiemą, todėl pasienietis, įvertinęs situaciją, nusprendė senolės ieškoti pagal konkretų kvapą. Tiek kieme, tiek už jo buvo gausiai pripėduota, todėl Rofui buvo duota pauostyti dingusiosios drabužių ir nurodyta ieškoti žmogaus.

Paieškoje dalyvavę pareigūnai išsuko iš kiemo ir jau ketino eiti netoliese esančio miesto parko link, kai staiga sustojęs aviganis netikėtai sužiuro į kitą kelio pusę. Tokiu elgesiu šuo parodė, kad būtent ta kryptimi reikėtų ieškoti dingusio žmogaus.

Netrukus tarp ten esančių krūmynų ir namo, maždaug už dvidešimties metrų nuo kelio, keturkojis pėdsekys surado gulinčią senolę.

Smarkiai sušalusi ir nebeprakalbanti moteris ryšėjo vasarinę skarelę, vilkėjo kailiniais, kurie jau buvo spėję apšerkšnyti. Suteikus pirmąją pagalbą, senolę pareigūnai perdavė atvykusiems medikams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.