Mokiniai bus sotesni

Nuo šių metų sausio 1 dienos pasikeitus Socialinės paramos įstatymui, nemokamas maitinimas -pusryčiai, pietūs, aprūpinimas mokinio reikmėmis – moksleiviams bus skiriamas, atsižvelgiant į šeimos pajamas. Minimalios pajamos vienam šeimos nariui neturi viršyti 205 litų. Tokiu atveju mokinys turi teisę gauti nemokamą maitinimą ir aprūpinimą mokinio reikmėmis.

„Socialinė parama yra teikiama pristačiusiems apie mažas pajamas įrodančius dokumentus: pareiškimą, pažymas – apie šeimos sudėtį, apie tėvų atlyginimus”, – teigia Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotoja Zita Ragėnienė.

Anot Z.Ragėnienės, mokiniai turi teisę į nemokamus pietus, pusryčius bei aprūpinimą mokinio reikmenimis, jeigu pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 205 litų. Tuo atveju, jei minimalios pajamos šiek tiek viršija nustatytą 205 litų ribą, tuomet sudaryta komisija sprendžia, skirti nemokamą maitinimą ar ne.

Mokiniams nemokami pietūs yra skiriami, jeigu pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 307,50 Lt.

Kitais atvejais, atsižvelgiant į šeimų gyvenimo sąlygas, sprendžia pačios mokyklos. Jos, įsigilinusios į šeimos sudėtingą situaciją, gali nuspręsti skirti mokiniui visą nemokamą „paketą”, t.y. jeigu šeimos pajamos vienam šeimos nariui neviršyja 307,50 Lt. Steigėjų nuožiūra mokiniai turi teisę į nemokamus pietus, jeigu pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 410 litų.

Valgys sočiau

2007 metams Panevėžio miesto savivaldybė mokiniams nemokamai maitinti skyrė 1699,3 tūkst. litų. „Iki vasario 1 dienos mokiniai nemokamai pusryčius valgė už 1, 20 Lt, o pietus už 3 Lt. Nuo šiol pusryčius valgys už 1,56 Lt, o pietus už 3,38 Lt”, – teigė Socialinės paramos centro vyresnioji buhalterė Janina Poškienė.

Prašymai priimami kiekvieną mėnesį

Nuo sausio 1 dienos dokumentus ir prašymus gauti nemokamą maitinimą mokinių tėvai gali pateikti kiekvieną mėnesį. „Dažnai būna, kad dirbančių asmenų pajamos kas mėnesį keičiasi, dirbantis žmogus bet kada gali tapti bedarbiu. Šeimos pajamos gali mažėti arba didėti, todėl tėvai dėl vaiko nemokamo maitinimo į Panevėžio miesto socialinės paramos skyrių gali kreiptis kiekvieną mėnesį, – teigė Z.Ragėnienė. – Tuo tarpu dėl mokinio reikmenų prašymai iš mažas pajamas gaunančių šeimų priimami tik rugpjūčio mėnesį. Šiems metams reikmenų „krepšelį” pripildyti teks už 156 litus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.