GCW „Grand Pub“ draugystė su AXX filmų kūrėjais tęsiasi

Vasario 1 dieną, ketvirtadienį, stilingo laisvalaikio centre GCW esančiame alaus restorane „Grand Pub” įvyks trijų naujų lietuviškų trumpametražių filmų festivalio AXX išleistų DVD pristatymas. Daugiausiai žiūrovų dėmesio turėtų sulaukti pilnametražis jauno, provokuojančio režisieriaus Emilio Vėlyvio filmas „Zero”, kuris jau buvo rodomas kino teatruose ir sulaukė per šešis tūkstančius žiūrovų. Kiti du AXX išleisti DVD turėtų nudžiuginti rusakalbius kino mylėtojus: tai 10 naujausių trumpametražių filmų „Gėrio” tema ir AXX „Grožis ir geismas” pirmo etapo filmai, įgarsinti rusų kalba. AXX kino vakaro „Grand Pub” pradžia – 19 val.

„Į renginį sukvietėme festivalio iniciatorius, režisierius, kūrybinių grupių narius ir, žinoma, geriausius AXX draugus. Tokioje puikioje vietoje bus tikrai malonu pakelti bokalą už geras idėjas, tolesnę festivalio sėkmę ir gerą kitų metų renginį”, – sakė AXX festivalio įkūrėjas ir prodiuseris Mindaugas Vosylius.

„Grand Pub” jau nuo sausio vidurio kiekvieną antradienį tapo AXX filmų mėgėjų susibūrimo vieta. Programa startavo su 12 AXX filmų tema „Grožis ir geismas” iš 2005-ųjų festivalio. Vėliau buvo parodyti ir kiti, vėlesnių etapų AXX darbai.

„Smagu, kad pavakarieniauti susirinkę „Grand Pub” svečiai turi galimybę ne tik pabendrauti, bet ir puikias galimybes patogiai stebėti jaunatviškus, drąsius AXX filmus. Nors jų transliacijos vyksta antradieniais, neretai ekranuose vykstančių įvykių sukeltos diskusijos užtrunka iki vėlyvo vakaro. Tikimės, kad ši šauni tradicija gyvuos ir toliau, atnešdama „Grand Pub” svečiams naujų pažinčių su kino kūrėjais ir jų darbais”, – sakė GCW projekto koordinatorė Jūratė Bitinaitė.

Pasak jos, GCW svečius į „Grand Pub” vakarienes su AXX filmais ketinama pakviesti ir pavasarį, kai bus pristatyta antroji festivalio darbų dalis tema „Gėris”. O iki to laiko alaus restoranas žada ir kitų spalvingų įspūdžių – „Grand Pub” ketinama rodyti daugiau filmų, kurių repertuaras sieks nuo moderniausių kino meno darbų iki klasikinių, visiems gerai žinomų kino legendų.

Praėjusiais metais sukurtame naujajame E. Vėlyvio filme „Zero” sutilpo net trys skirtingos istorijos. Pagrindiniai veikėjai – tai jaunuolis, dezertyravęs iš privalomosios krašto apsaugos tarnybos, prasilošęs ritualinių paslaugų firmos savininkas ir trys smulkūs vagišiai, iškraustantys kišenes pakeleivius priėmusiems vairuotojams. Šių trijų savarankiškų siužeto linijų herojus galiausi suveda atsitiktinis įvykis. Jauno režisieriaus žvaigždžių sąraše rasime nemažai garsių pavardžių – tai Adomas Stancikas, Andrius Paulavičius, Skirmantas Valiulis, Saulius Siparis, Ramūnas Rudokas, Algis Ramanauskas – Greitai, Egidijus Dragūnas.

Specialiai šio filmo filmavimui Lietuvos Vyriausybės kanceliarija kino kūrėjams atvėrė Žvėryne esančių legendinių svečių namų duris, kuriuose gyvendavo pirmasis Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas ir kiti garsūs to meto politikos bei visuomenės veikėjai.

Vietų rezervacija ir įėjimas į „AXX vakarienes” nemokamas. Rezervavus staliuką šešiems ir daugiau žmonių, bendrai sąskaitai bus taikoma 15 procentų nuolaida.

Informacija teikiama ir staliukų rezervacijos priimamos telefonu 8 700 555 99.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.