Neįvykusio aborto istorija – su prievartos prieskoniu

Įsikišus Seimo nariui, globos namuose augančią nepilnametę pavyko išgelbėti nuo priverstinio aborto. Tiesa, atsakingos tarnybos tikina, jog prievartos nebuvo – esą pasikeitė besilaukiančiosios nuomonė.

Vakar kretingiškiui Seimo nariui Virginijui Domarkui paskambino vienas rinkėjas bei paprašė pagalbos gana subtilioje situacijoje. Skambinantysis tikino, kad 16-metei vaikų globos namų „Danė” auklėtinei per prievartą ketinama atlikti abortą.

„Pasiūliau kreiptis į uostamiesčio Vaiko teisių apsaugos tarnybą (VTAT), tačiau vyriškis tikino, kad čia jis nesulaukė pagalbos. Susisiekiau su nurodytų vaikų globos namų slaugytoja, tačiau ji nepanoro nei prisistatyti, nei bendrauti”, – pasakojo K. Domarkas.

16-metę Seimo nario nurodymu vyriškis nuvežė pas Kretingos VTAT vadovę Violetą Lukošienę. Netrukus čia atvyko ir vaikų globos namų bei uostamiesčio VTAT atstovai.

Pirminiais duomenimis, vaikų globos namų slaugytoja tikino, jog nepilnametė sutinkanti, kad jai būtų atliktas abortas. Esą jai jau atlikti visi būtini sveikatos patikrinimai.

„Kai man skambino minėtas vyriškis, girdėjau, kaip slaugytoja merginai sakė: „Baik kvailioti. Tave išmes iš globos namų. Negi vaiką auginsi gatvėje?” Supratau, jog nepilnametei daromas psichologinis spaudimas. Manau, jog taip elgtis negalima”, – „Vakarų ekspresui” sakė V. Domarkas.

Uostamiesčio VTAT vedėja Gražina Aurylienė pasakojo, jog vakar į tarnybą paskambino nepažįstamas vyriškis. Netrukus tarnybą pasiekė žinia, kad jo minėta nepilnametė jau yra pas kolegas Kretingoje.

„Į pasitarimą Kretingoje išvyko mano darbuotoja. Paskambinusi „Danės” direktorei sužinojau, kad šios įstaigos administracija prieš porą dienų tarėsi su nepilnamete. Iš Plungės kilusios merginos brolis ir pati besilaukiančioji tikino, jog abortas būtinas. Direktorė sakė siūliusi merginai auginti kūdikį, tačiau ši nenorėjusi. Keista, jog taip greitai viskas pasikeitė”, – teigė G. Aurylienė.

Pasak Kretingos VTAT vadovės V. Lukošienės, kretingiškiai tik padėjo anksčiau nesusikalbėjusioms pusėms draugiškai susitarti. Jos teigimu, nesusipratimas galėjo įvykti todėl, kad jaunimo nuomonės greitai keičiasi.

„Nepilnametė sakė norinti gimdyti, ir mes tam pritarėme. Šiandien tai nėra tragedija – iki 18 metų ji su vaikeliu galės gyventi vaikų globos namuose, vėliau klaipėdiečiai ras, kur jai įsikurti. Net ir Kretingoje tai – ne problema. Yra specialūs mamoms ir vaikams skirti centrai, kur jie gali apsistoti pusmetį ar ilgiau”, – pasakojo V. Lukošienė.

16-metė abiejų VTAT darbuotojoms bei vaikų globos namų vadovėms pažadėjo gimdyti kūdikį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.