Senamiestyje apsigyvens „Stebuklingas peliukas“

„Yra katinas, betrūksta tik pelės”, – juokėsi klaipėdiečiai architektas Vytautas Paulionis, skulptoriai Sergejus Plotnikovas ir Svajūnas Jurkus, gruodžio 21-ąją 17 val. Klaipėdos senamiestyje įkurdinsiantys naują jo puošmeną – „Stebuklingo peliuko” skulptūrėlę.

Šis požeminis miesto gyventojas įsikurs Kurpių ir Kepėjų gatvių santryžoje. Tai bus nedidelė, vos 30 cm skulptūrėlė iš bronzos ir akmens. Menininkų trijulė ją pastatys savo lėšomis. Miestas davė leidimą ir ketina apdrausti „peliuką” nuo ilgapirščių.

„Tą akmeninį kalnelį, ant kurio peliukas tupės, apjuosime bronzine juosta su burtažodžiais: „Mintis pavers žodžiais – žodžiai taps stebuklais”, – pasakojo autoriai apie savo idėją.

Jie tvirtina, kad ir šis „peliukas”, kaip ir R.Midvikio „Senamiesčio katinas”, bus stebuklingas – išpildys gerus norus. „Tik reikės juos pašnibždėti į ausį”, – paslaptingai šypsojosi jie, per atidarymą žadėdami pasakyti ir daugiau burtažodžių.

Trijulė įsitikinusi, kad jų skulptūrėlė gali tapti patraukliu objektu ne tik Klaipėdos gyventojams, bet ir turistams.

„Mūsų senamiestyje trūksta mielų puošybinių architektūros akcentų. Mes norime padėti jiems atsirasti”, – sakė menininkai, planuojantys ir daugiau nedidelių skulptūrėlių įkurdinti miesto širdyje. Juolab kad miesto valdžia pirmąjį jų pasiūlymą sutiko džiaugsmingai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.