Ledo ritulys: lietuviai lyderiams lengvai nepasiduos

Po dvejų laimėtų varžybų Lietuva šiandien žais su Olandijos rinktine. Pastaroji laikoma viena iš favoričių, tačiau lietuviai žada kovoti iki galo.

Antrąją pergalę pasaulio jaunimo II diviziono B grupės čempionate iškovojo šalies jaunimo (iki 20 metų) ledo ritulio rinktinė, net 9:0 (1:0, 4:0, 4:0) sutriuškinusi Meksiką. Du įvarčius nugalėtojams įmušė Karolis Šveikauskas. Lietuvos komandos vartus gynęs Ernestas Kielius pirmadienį atrėmė visus 24 varžovų smūgius.

Gera pradžia

Rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Sidaravičius po dvejų varžybų buvo nusiteikęs optimistiškai, tačiau įžvelgė ir problemų. „Gera pradžia – pusė darbo, tačiau buvo ir gerų, ir blogų momentų. Nors komanda vėlai susirinko, bandome taikyti žaidėjus, nes su rinktine pirmą kartą žaidžia Kauno „Tigrų” vaikinai, – sakė Sidaravičius. – Kauniečiai geri vaikinai, tik dar jauni”.

Lietuvos rinktinė, įveikusi aiškias turnyro autsaideres Meksiką ir Serbiją, šiandien kovos su taip pat 6 taškus surinkusia Olandija. „Ši komanda taiko į pirmąją vietą. Olandijos rinktinė ir Japonija yra aiškūs lyderiai, bet mes niekam neketiname lengvai pasiduoti, – pabrėžė treneris. – Olandijos ledo ritulininkai yra gero meistriškumo, galingo kūno sudėjimo, gali pasikliauti patikimu vartininku, turi pajėgius tris puolėjų trejetus. Jų visos grandys stiprios, sunku rasti silpnų vietų”.

Lietuvos komandai per rungtynes su olandais visa jėga negalės padėti Karolis Nekraševičius ir Justinas Vėželis. Jie abu patyrė nedideles traumas, bet per susitikimą pasirodys.

Kapitonas sugrįžta

Rinktinės treneris ypač apgailestavo, kad lietuviai yra 2-3 metais jaunesni už varžovus. „Beveik visi rinktinės nariai yra iš Elektrėnų. Mes vienoje amžiaus grupėje neprirenkame tiek gerų vaikinų, kad iš jų galėtume sudaryti pajėgią rinktinę, todėl ir atsiranda toks didelis amžiaus skirtumas, – pabrėžė Sidaravičius. – Aikštėje matyti, kad išbėga ir vyrai, ir paaugliai. Meistriškumo, gudrumo ir ledo ritulio išmanymo jiems lyg ir netrūksta, bet su vyresniaisiais sunku kovoti”.

Su Meksika nežaidė rinktinės kapitonas Donatas Kumeliauskas. Jis susipyko su vyriausiuoju treneriu. „Būna, kad žvaigždėmis tapę žmonės kartais neišlaiko lyderio pozicijų, gal savimyla paima viršų. Visko pasitaiko, bet auklėjame, ne pirmas jis toks”, – sakė Sidaravičius. Po vakar vykusio komandos susirinkimo kapitonas grįžo į ekipą.

——————————————————————————–

Čempionato lentelė

1. Lietuva 2 2 0 0 0 17:1 6

2. Olandija 2 2 0 0 0 14:3 6

3. Japonija 2 1 1 0 0 12:4 5

4. Pietų Korėja 2 0 0 1 1 5:9 1

5. Serbija 2 0 0 0 2 2:16 0

6. Meksika 2 0 0 0 2 1:18 0

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.