Utenos moksleiviams – 300 litų stipendijos

Trikotažo gamybos lyderis Lietuvoje „Utenos trikotažas” trims konkurse „Veržlumas, verslas, kūryba” nugalėjusiems Utenos gimnazistams skyrė 300 litų dydžio mėnesines stipendijas. Iki mokslo metų pabaigos šias stipendijas gaus Saulės gimnazijos moksleivis Vytautas Pimpė, Adolfo Šapokos gimnazijoje besimokanti Eglė Štreimikytė ir Dauniškio gimnazijos mokinė Simona Šimonėlytė.

„Rugsėjo pradžioje mūsų bendrovė pakvietė trejų Utenos gimnazijų mokinius dalyvauti konkurse dėl mėnesinės stipendijos. Šį konkursą paskelbėme žinodami, kad jauni žmonės turi daug svajonių, siekių ir tikslų. Tačiau kad jas būtų galima paversti realybe, dažnai reikalingas paskatinimas iš šalies. Viliamės, kad 300 litų stipendija – tokio dydžio mokama pažangiausiems studentams universitetuose – ir bus šis postūmis”, – teigė Regina Sajienė, „Utenos trikotažo” generalinė direktorė.

Dėl vertingos stipendijos konkurse „Veržlumas, verslas, kūryba” iš viso varžėsi 16 moksleivių iš Saulės, Adolfo Šapokos ir Dauniškio gimnazijų. Aktyviausi buvo ir daugiausiai darbo bei kūrybos į konkursą įdėjo A. Šapokos gimnazijos mokiniai – konkurso komisija sulaukė net 8 gimnazistų darbų ir motyvacinių laiškų. Iš Saulės gimnazijos konkurse dalyvavo 5, o iš Dauniškio – 3 gimnazistai. Jaunieji uteniškiai rašė rašinius, verslo planus bei motyvacinius laiškus, kuriuose pagrindinė, kodėl būtent jiems turėtų būti skirta stipendija.

Bendrovės stipendiją gavęs gimnazistas Vytautas Pimpė svajoja geriau išmokti verslo ir investavimo pagrindų, tiki, kad stipendija jam suteiktų savarankiškumo ir padėtų aplankyti gerus spektaklius Vilniuje. Stipendiją laimėjusi Eglė Štreimikytė svajoja būti verslininkė, o komisijai pateiktame rašinyje atskleidė nuosavos ledainės įkūrimo planą. Ši gimnazistė stipendiją investuos į ekonomikos, vadovavimo ir strateginio planavimo kursus. Kita nugalėtoja – Simona Šimonėlytė konkurse dalyvavo, tikėdamasi įgyvendinti savo svajonę – pradėti lankyti anglų kalbos ir matematikos kursus Vilniuje, kurie jai padėtų įstoti į Vilniaus universitetą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.