Prezidentas visuomenės lyderius ragino tarnauti žmonėms

Vakar Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo jau tradiciniuose VI nacionaliniuose maldos pusryčiuose.

Lietuvos vadovas pasveikino iš Lietuvos ir iš užsienio atvykusius svečius, susirinkusius pasidalyti mintimis apie mūsų gyvenimo, mūsų valstybių ir tautų ateities kertinius akmenis. Prezidentas V.Adamkus pažymėjo, kad į Nacionalinius maldos pusryčius žmonės susirenka norėdami paliudyti juos vienijančią bendrystę, kad dar kartą prisimintų ir kitiems primintų, kas telkia ir vienija visus žmonės, bei siekdami pabrėžti, kad valstybė ir tauta be moralios politikos ir kasdienybėje veikiančių aiškių vertybių suvokimo neturi ateities.

„Tautų ateities kūryba privalo būti grindžiama šimtmečių išmėgintomis esminėmis vertybėmis ir tradicijomis”, – sakė šalies vadovas.

Valstybės vadovas sakė esantis tikras, kad vienas iš būdų, padedančių nubrėžti tinkamas gaires bendrai veiklai ir skatinantis ieškoti teisingų sprendimų, yra tokie susibūrimai kaip Maldos pusryčiai ir pasidalijo įžvalgomis apie tokią lyderystę, kurios mūsų politiniame ir visuomeniniame gyvenime pasigendame dar dažnai.

„Visų pirma noriu pabrėžti, kad lyderiai privalo tarnauti žmonėms. Lyderystė vien dėl vadovavimo, vien kova dėl postų ir įtakos yra betikslė ir nenaudinga nei žmonėms, nei valstybei. Vadovavimas vien tik norint užsitikrinti asmeninę gerovę sukelia beprasmių karų ir žmonių nesutarimų. Tačiau juk turime ir kitą kelią: atsigręžti į žmones ir imti tarnauti jiems. Tvirtai tikiu, kad tokio principo įtvirtinimas mūsų tautų gyvenimus keistų iš esmės”, – sakė Prezidentas V.Adamkus.

Lietuvos vadovas visuomenės lyderius paragino įgyvendinti ir kitą principą – atsakingą lyderystę.

Nacionaliniai maldos pusryčiai, kuriuos globoja šalies vadovas – tai galimybė politikams, verslininkams, visuomenės veikėjams, jaunimui pasidalyti savo mintimis ir įžvalgomis su kitais žmonėmis. Šiame susitikime kalbama apie Evangelijos vertybes kasdieniame kiekvieno asmens gyvenime, visuomenėje, tarpusavio santykiuose.

Maldos pusryčių tradicija atsirado XX amžiaus viduryje kaip reakcija į kylančius naujus iššūkius. Maldos pusryčių ištakos siekia 1942 metus, kai keletas Jungtinių Amerikos Valstijų Senato narių pradėjo neformalius susitikimus siekdami dalytis Kristaus mokymo gyvybingumu ir juo pagrįstu tarpusavio bendravimu. 1953 metais įvyko pirmieji Nacionaliniai maldos pusryčiai, kuriuose dalyvavo JAV prezidentas.

Europoje Nacionaliniai maldos pusryčiai yra rengiami Didžiojoje Britanijoje, Belgijoje, Vokietijoje, Norvegijoje ir kitose šalyse.

Lietuvoje pirmieji Nacionaliniai maldos pusryčiai buvo surengti 2001 metais. Nuo tada šią tradiciją puoselėja Prezidentas Valdas Adamkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.