„Maxima” įsileido kompiuterių pardavėjus

Dalyje didžiųjų savo parduotuvių „VP Market” kompiuterių ir garso bei vaizdo prekybos verslą perleido įmonei „FIS kompiuteriai”

Vyrauja nuomonė, kad daugiau nei vidutiniškai apie kompiuterinę ir garso bei vaizdo techniką išmanantis pirkėjas nepirks šių prekių prekybos centre, kuriame šalia maisto produktų ar darbužių prekiaujama kompiuteriais ir televizoriais.

Bene pagrindinė to priežastis – nesulaukiama naudingų ir konkrečių konsultantų patarimų. Be to, prekių asortimentas dažnai būna skurdokas.

Matydami tokią situaciją, mažmeninės prekybos tinklai kompiuterių ir garso bei vaizdo prekybos verslą linksta užleisti specializuotiems pardavėjams.

Tokiu verslo modeliu pasinaudojo „VP Market”, valdanti didžiausią mažmeninės prekybos tinklą Baltijos šalyse. Dabar devyniuose prekybos centruose „Maxima” kompiuterine ir garso bei vaizdo technika prekiauja įmonė „FIS kompiuteriai”.

„Mes orientuojamės į masinį vartotoją, todėl natūralu, kad buitinės technikos pasirinkimas pas mus bus šiek tiek mažesnis nei specializuotuose kompiuterių prekybos salonuose, bet atradus bendradarbiavimo modelį su „FIS kompiuteriais” pirkėjas dabar gali įsigyti ir specializuotų kompiuterių prekių. Toks bendradarbiavimo modelis mums visiškai pasiteisino”, – aiškino „VP Market” atstovė Viktorija Jakubauskaitė.

Trūksta profesionalų

Modestas Tamutis, įmonės „FIS Kompiuteriai” vadovas, teigė, kad prekybos centruose stinga savo srities pardavėjų ir konsultantų, todėl reiklesnis pirkėjas negauna pakankamai informacijos ir norėdamas pirkti kompiuterį eina į specializuotą kompiuterių prekybos saloną.

„Nutarėme sulaužyti iki šiol vyraujančią kompiuterių specialistų nuomonę, kad prekybos centre galima pirkti tik duonos ir pieno”, – sakė Tamutis. Anot jo, kompiuterius ir kitą techninę bei programinę įrangą prekybos centre „Maxima” parduoda apmokyti ir specialiai tam įmonės „FIS Kompiuteriai” parengti specialistai. Tamutis sako, kad šiuo metu apie 45 proc. visos „FIS kompiuterių” apyvartos tenka prekybos centrui „Maxima”. Šiuo metu „FIS Kompiuteriai” prekiauja devyniuose prekybos centruose „Maxima XXX” didžiuosiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevėžyje ir Utenoje.

Prekiauja patys

„Rimi Lietuva” atstovė spaudai Raminta Česnulienė sako, jog kol kas šis mažmeninės prekybos tinklas kitų prekiautojų pas save neįsileis. „Nišiniais technikos produktais neprekiaujame. Dalį technikos prekių importuojame patys, apyvarta yra tikrai gera. Prekės neužsiguli lentynose. Taip pat atidarydami naujus prekybos centrus vykdome įvairias akcijas, kur šios klasės produktus parduodame gerokai pigiau, tad paklausiausios prekės išperkamos ir per porą valandų”, – aiškina Česnulienė.

Ji teigia, kad šia technika prekiaujantys darbuotojai yra apmokomi, išklauso specializuotus kursus, todėl poreikio perleisti technikos prekybą kitai bendrovei šiandien nėra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "„Maxima” įsileido kompiuterių pardavėjus"

  1. Tikrai kartais asortimentas būna skurdokas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.