Seimas pretenduos į ES pinigus

Po pusmečio pertraukos parlamentas turi naują kanclerį. 94 Seimo nariams balsavus „už” šias pareigas eiti paskirtas 40 metų teisininkas Gintautas Vilkelis.

Vakar rytą susitikęs su Seimo frakcijomis kandidatas tautos išrinktiesiems paliko gerą įspūdį. Tad politikai vylėsi, kad naujasis pareigūnas išspręs parlamento kanceliarijoje susikaupusias problemas. „Tikimės, kad Seimo nariams nebeteks nagrinėti kirpyklos, valgyklos, šunelio vežiojimo problemų”, – sakė Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Algis Čaplikas. „Mūsų frakcija viliasi, kad kandidatui užteks drąsos iš Vilkelio tapti Seimo vilku, ir nuo to mūsų gyvenimas pagerės”, – kalbėjo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Vytautas Čepas.

Naujasis kancleris vakar demonstravo ryžtą įvesti tvarką Seimo kanceliarijoje. Jis teigė darbą pradėsiąs nuo kanceliarijos biudžeto, mat jau rengiamas kitų metų biudžeto projektas. Pastaruosius penkerius metus ėjęs Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Vyriausybės direktoriaus pavaduotojo pareigas Vilkelis pažadėjo, kad per artimiausius metus visi tautos išrinktieji galės naudotis elektroniniu parašu, tai yra teisės aktų projektus, kitus dokumentus galės pasirašyti nebūdami darbo vietoje.

Anot kanclerio, radikaliausių permainų reikėsią už parlamentarų maitinimą atsakingoje valstybės įmonėje „Greminta” ir Transporto skyriuje. Tačiau kokios permainos bus, Vilkelis vakar negalėjo pasakyti.

„Ypatingą dėmesį norėčiau atkreipti į Europos Sąjungos paramos fondų panaudojimą. Seimo kanceliarija šioje srityje nepasižymi. Galėtume gauti papildomų pinigų rengdami projektus, – svarstė naujasis pareigūnas. – Seimo kanceliarija yra normali biudžetinė įstaiga, man buvo labai keista, kad 2004-2006 metais nebuvo pateikta jokia paraiška finansavimui gauti. Tebuvo parengta dokumentacija apie 10 mln. litų vertės projektui „e-demokratija.Seimas” parengti. Palyginkime: Vyriausybės kanceliarija iš ES jau yra gavusi 2 mln. litų personalo kvalifikacijai kelti”.

Naujasis Seimo kancleris Vilniaus pedagoginiame universitete yra baigęs istorijos ir teisės studijas, šiuo metu studijuoja M.Romerio universitete teisės magistrantūroje. Vilkelis yra dirbęs pedagogo darbą, Krašto apsaugos ministerijoje, Vyriausybėje, 2001 metais ėjo Vidaus reikalų viceministro pareigas.

Pagal Seimo Statutą, parlamento kanclerį penkeriems metams skiria ir iš pareigų atleidžia Seimas parlamento pirmininko siūlymu. Kilus skandalui dėl piktnaudžiavimo tarnyba, Seimas balandį patenkino kanclerio Arvydo Kregždės atsistatydinimo prašymą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.