Pykinimas nėštumo metu

Ar krevečių kvapas jus priverčia bėgti į tualetą? Ar kaskart pagalvojus apie virtus kiaušinius jus apima šleikštulys? Laukiatės? Tuomet nieko keisto.

„Rytinis pykinimas” gali atsirasti bet kuriuo dienos metu, nors ankstyvas rytas yra dažniausias metas. Ankstyvojo nėštumo tarpsnyje nieko keisto, jei pykinimas jus prikels iš miego naktį.

Dažniausiai nėščiąsias pykinimas kamuoja pirmąjį nėštumo trimestrą ir vėliau pasijuntama geriau. Tačiau ne visuomet – nors ir nedaug, tačiau yra moterų, kurias šleikštulys kamuoja visą nėštumą.

Šį pykinimą sukelia hormonai. Jie cirkuliuoja visame moters kūne, paveikdami visus organus bei ruošia nėščiosios kūną naujiems gyvenimo pokyčiams. Vienas iš tokių poveikių – pykinimas. Smarkus kasdienis pykinimas ir vėmimas gali sukelti nuovargį ir nusilpimą. Be to, organizmas gali įsisavinti nepakankamai maistinių medžiagų.

Padėkite sau pasijusti geriau

•Maži ir dažni užkandžiai gali palengvinti jūsų pykinimo sukeltas kančias. Venkite valgyti daug vienu metu, ypač riebaus maisto, nes tai stipriai apkrauna virškinimo sistemą.
•Neleiskite, kad skrandis būtų tuščias daugiau kaip porą valandų. Jei nenorite dažnai valgyti, galite kramtyti paprasčiausią skrudintą duoną, kad skrandis visada turėtų ką veikti.
•Kelis lengvus sausus traškučius patariama suvalgyti tik prabudus ankstyvą rytą. Jeigu prabundate naktį, taip pat galite sukramtyti porą traškučių, nes tai padeda išvengti rytinių pykinimų.
•Norint išvengti pykinimo, vaisiai ar sūrūs užkandžiai vietoj deserto yra geriau nei saldūs pyragai, saldainiai ar ledai.
•Norint palengvinti pykinimą, siūlomas imbieras. Galite gerti imbierinę arbatą ar valgyti imbierinius sausainius.
•Kai kurios moterys teigia, kad joms padeda taškinis masažas.

Sunkiais atvejais gali prireikti ir gydytojo pagalbos. Ypatingai sunkiais nėštuminio pykinimo atvejais tenka atsidurti ir ligoninėje, nes reikia apsaugoti motinos organizmą nuo dehidratacijos. Kartais gali būti skiriami vaistai. Tačiau netgi sunkūs pykinimo atvejai kūdikiui pavojaus nekelia.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.