Ignalinos pasieniečių sulaikytu automobiliu gabenta haliucinogenų ir kanapių

Zarasų rajone pasieniečiai sustabdytame lengvajame automobilyje, kuriuo važiavo keturi Visagino gyventojai, aptiko, įtariama, haliucinacijas sukeliančių grybų ir kanapių lapų.

Ketvirtadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės pasieniečiai vietinės reikšmės kelyje ties Zarasų rajono Lupenkos kaimu stabdė lengvąjį automobilį „Audi 80”. Jį vairavęs vyras iš karto pakluso reikalavimui sustoti ir pateikė automobilio bei asmens dokumentus, išduotus 24 – erių metų visaginiečiui. Kartu su juo vyko dar trys to paties miesto gyventojai.

Pareigūnai turėjo informacijos, kad automobiliu gali būti gabenama neteisėtų daiktų, todėl transporto priemonė buvo patikrinta nuodugniau.

Po vairuotojo sėdyne pasieniečiai aptiko plastikinę vienkartinę stiklinę su 24 laibakočiais specifinės išvaizdos smulkiais grybais bei į popieriaus skiautę suvyniotus smulkintus lapus.

Pirminiais duomenimis, aptiktieji grybai turi haliucinacijas sukeliančių psichotropinių medžiagų – psilocibino ir psilocino. 33 gramai rastųjų lapų, įtariama, yra smulkintos kanapės.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Automobiliu važiavusi ketveriukė po apklausos paleista.

Pasak specialistų, kvaišalų gamyba užsiimantys asmenys nuskintas kanapes džiovina, vėliau smulkina arba mala. Gauta žaliavinė narkotikų masė maišoma su tabaku bei rūkoma.

Kvaišalus gaminantys asmenys haliucinogenų turinčius grybus išdžiovina, o juos vartojantys tada grybus kramto. Tokius grybus ir kitus kvaišalus vartojantys asmenys itin rizikuoja, kadangi yra nenuspėjama jų sąveika su kitais narkotikais.

Ignalinos pasieniečiai jau kelerius metus rudeniop šiose apylinkėse sulaiko asmenų su haliucinacijas sukeliančiais grybais, kurie auga tik šiame šalies regione. Baudžiamajame kodekse už tokio nedidelio kiekio psichotropinių medžiagų laikymą ar gabenimą neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti numatyta bausmė – viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba bauda, arba areštas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.