Automobiliui lieti ratlankiai – kaip moteriai bateliai

Kasmet žmonės vis labiau domisi lietais ratlankiais ir puošia jais automobilius.

Puošia brangakmeniais

Populiariausių 15-16 colių dydžio lietų ratlankių kainos svyruoja nuo 179 iki 269 Lt.

Jei automobiliui reikia didesnių, už ratlankius dažniausiai tenka mokėti brangiau, nes jie yra retesni. Kainos gali siekti ir 500 Lt.

Parduotuvėse paties didžiausio bei rečiausio dydžio yra 20 colių lieti ratlankiai. Juos tenka užsisakyti specialiai iš gamyklos.

Lietuvoje žmonės savo automobilių nelepina auksu ar deimantais puoštais ratlankiais. Rusijoje tai vis labiau populiarėja.

Nauja mada

Klaipėdoje galima įsigyti vokiškų ,,Rial”, ,,Borbet” firmų lietų ratlankių, itališkų – ,,Mak” ir ,,Still auto” bei angliškų ,,Rim stock”.

Skirtumus tarp įvairių firmų ratlankių užčiuopia tik jų gerbėjai. Paprasti pirkėjai juos renkasi tik pagal išvaizdą ir kainą, o ne pagal prekinį ženklą.

Automobilių dalimis prekiaujančios bendrovės „Hokla” vadybininkė Audronė Ablonskienė teigė, kad lietus ratlankius Lietuvoje daugiau pradėjo pirkti pernai pavasarį.

Žmonės dažniausiai renkasi nebrangius, tačiau kokybiškus lietus ratlankius. Populiaru pirkti du lietų ratlankių komplektus – žiemai ir vasarai.

Dabar madingiausi lieti ratlankiai yra su dvigubais stipinais arba penkių septynių stipinų. Dažniausi pirkėjai yra vidutinio amžiaus žmonės, kuriems labiau priimtini klasikiniai ratlankiai.

Jaunuoliai renkasi įmantresnius lietus ratlankius.

Parenka kompiuteris

Ratlankiais prekiaujančios bendrovės turi ir specialias kompiuterines programas, kurios konkrečiam automobiliui gali pritaikyti tinkamus lietus ratlankius.

Pirkėjas ekrane gali matyti, su kuriais lietais ratlankiais jo automobilis atrodys patraukliau.

Tačiau lieti ratlankiai automobiliui naudingi ne tik dėl grožio.

A.Ablonskienė mano, kad lieti ratlankiai mažiau apkrauna vairo mechanizmą bei stabdžius. Mažiau kaista stabdžių sistemos detalės. Dar vienas privalumas yra tai, kad juos lengviau pataisyti įlenkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Automobiliui lieti ratlankiai – kaip moteriai bateliai"

  1. Ratas

    Jau kaip protingai mano ta ponia Ablauskiene !!!Kuklus remontas Vilniuj lietnyko kainuoja 60 litu , o skardini gali uz 20 litu nusipirkt
    O kai jau gerai sukali lieta ratlanki –tai ir ponas dievas , o tuo labiau auksciau mineta protinga ponia , nepataisys
    Tai cia vadinasi PIGU !!!!!

  2. stasys

    teisingai ratas sako.as pats buvau sukales abu priekinius ir visas remontas kainavo 300.beveik devetus galejau visus nusiprkt ir nereiketu kankintis su taisimu.
    geleziniai pigus,bet su tegu seniai ir vazineja.

  3. Klaudijus

    Super palyginimas, visu 100% pritariu, kad automobiliui ratlankiai, kaip moteriai bateliai. Aš pati vertinu firmą, išvaizdą ir kokybę. Tiesa, kad lieti automobilių ratlankiai mažiau apkrauna vairo mechanizmą bei stabdžius nežinojau, šaunu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.