Mėnulį galima prisijaukinti

Bet kokia priklausomybė pavojinga, netgi jei jos šaltinis švyti toli danguje. Ar įmanoma susidraugauti su naktiniu šviesuliu ir turėti iš to naudos?

Trylikta diena, penktadienis. Virtuvėje arbatą geria dviese – jis ir ji. Staiga ji pašoka ir į jį sviedžia puodelį, kuris praskrieja pro pat jo galvą ir ištykšta ant ką tik perdažytos sienos.

Atsitokėjusi ir nuvaliusi sieną ji ima mąstyti: iš kur tokia netikėta agresija, ji niekada taip nesielgdavo? Mesdama ji buvo apimta baisaus įniršio, o ir taikė visai ne į sieną, o į brangaus žmogaus galvą.

Kitą rytą ji prisiekė sau, taip pat, laimė, nenukentėjusiam gyvenimo palydovui, kad tai niekada nebepasikartos. Priežasčių surasti neįstengė, tik pažvelgusi į kalendorių suprato – trylikta diena, mėnulio pilnatis!

Daugelį naktinis dangaus šviesulys jaudina tik kaip literatūrinis anturažas. Prieš akis iškyla mėnulio šviesoje ant šluotos skriejanti Margarita, Tatjana Larina, kurios dvasinis tyrumas Puškino akyse buvo artimas mėnulio šviesai, Gogolio velnias, naktį prieš Kalėdas nuo dangaus pavogęs mėnulį.

Galima būtų prisiminti ir kitokią informaciją. Gaisrininkams ir teisininkams puikiai žinoma, kad stojus pilnačiai vyksta žymiai daugiau nusikaltimų bei padegimų. Į medicinos įstaigas tokiu metu kreipiasi daug daugiau šunų apkandžiotų žmonių. Biržoje ima svyruoti valiutų kursai. O chirurgai stengiasi nedaryti sudėtingų operacijų – dėl susilpnėjusio kraujo krešėjimo. XIX amžiuje, kai miestų gatvės naktį buvo apšviečiamos dujiniais žibintais, Anglijoje nusikaltėliams buvo taikomas „pilnaties alibis”.

Dar mokykloje sužinoma, kad mėnulio ciklas, sudarytas iš keturių fazių, trunka 29,53 paros. Tiek laiko reikia, kad Mėnulis sugrįžtų į tą pačią padėtį Saulės atžvilgiu. Mėnulio fazių ir apšvietimo kaita priklauso nuo Saulės, mūsų planetos ir blyškiojo palydovo padėties.

Astrologai Mėnulį sieja su moteriškuoju pradu, o pilnatį mano esant moteriškojo aktyvumo periodu. Pagonys Mėnulį siejo su vandeniu ir emocijomis, manė, kad jo energija tinkama bet kokiems moteriškiems negalavimams gydyti; bet kuris akušeris galėtų patvirtinti, kad ir šiandien stojus pilnačiai gimsta žymiai daugiau vaikų. Senosios Kambodžos gyventojai garbino sveikatos deivę Paijan Juan, Mėnulio gyventoją.

Ji žmonėms dovanodavo amžinąjį gyvenimą, už ką ir buvo mirties dievo išsiųsta į negyvenamą Žemės palydovą. Senovės Graikijoje Mėnulio deivė Artemidė, Saulės dievo Apolono sesuo ir medžioklės globėja, rūsčiai bausdavo įžūlius vyrus, mėginusius pamatyti ją besimaudančią pilnaties šviesoje.

Šiandien Mėnulio deivės įsikūnijimu amerikiečių astrologas Kelis Foksas laiko žuvusią britų princesę Dianą. Ne veltui romėnai taip vadino graikų Artemidę. Bet įdomu ne vien vardų sutapimas. Visi svarbiausi įvykiai princesės gyvenime – vedybos su princu Čarlzu, Viljamo gimimas, skyrybos, žūtis – vyko per mėnulio užtemimus, kai Žemė atsidurdavo tarp Saulės ir Mėnulio, mesdavo ant jo šešėlį.

Mėnulis ir Saulė – tai du šviesuliai, kuriantys asmenybę, sako astrologai. Saulė – tai gyvenimo energija, ji siejama su vyriškuoju pradu. Mėnulis atsakingas už jausmus ir psichiką.

Jis globoja moteris, stimuliuoja intuiciją ir kūrybą. Stojus pilnačiai paaštrėja moters noras būti silpnai ir mylimai. Šiuo metu prasiveržia emocijų perteklius, lygiai kaip gali susikaupti antsvoris ar nereikalingi skysčiai. Liūdesio, dirglumo, agresijos per pilnatį baimintis nereikėtų. Tokiu būdu gamta duoda ženklą, kad, stojus naujam mėnuliui, reikėtų permąstyti savo santykius su artimaisiais, pataria astrologai.

Esant pilnačiai vyksta maksimalus priešpriešinis Mėnulio ir Saulės poveikis Žemei. Saulė ir Mėnulis atsiduria skirtingose pusėse Žemės atžvilgiu.

Maksimalūs jūrų potvyniai būna per pilnatį ir jaunatį. Mėnulio gravitacijos lauko veikiamas tokius pat potvynius ir atoslūgius patiria ir mūsų organizmas. Tai turi didelės įtakos kraujo pasiskirstymui. Iš čia emociniai pakilimai ir nuopuoliai.

Be emocijų, Mėnulis daro įtaką ir svoriui. Esant priešpilniam Mėnuliui kaupiasi ne tik energija, bet ir skysčiai bei kilogramai. Pakyla apetitas, organizmas pasisavina maisto maksimumą.

O štai per delčią galima suvalgyti vieną kitą pyragaitį – svoriui jis greičiausiai įtakos neturės. Beje, tai geriausias metas organizmą valyti nuo šlakų – jie išnyks drauge su dylančiu mėnuliu. Dietologai pataria organizmo valymą pradėti per pilnatį.

Nauja „revoliucinė” dieta taip ir vadinasi „Moon Diet”. Jos besilaikantieji netenka iki trijų kilogramų per parą. Paslaptis ta, kad pradėti laikytis dietos reikia tam tikrą dieną – vieną iš pirmų keturių dienų, kai keičiasi Mėnulio fazė.

Per ateinančias 24 valandas reikėtų atsisakyti kieto maisto. Leidžiama gerti tik vandenį ir šviežiai spaustas sultis (pageidautina daržovių). „Žemės magnetiniam laukui reikia 24 valandų atsinaujinti po pasikeitusios Mėnulio fazės, – aiškina dietos kūrėjai. – Tiek pat laiko reikia toksinams išplauti. Pasirinkite tinkamą laiką”.

Apie tinkamą laiką pasakoja ir Gabrielė Džast, organinės kosmetikos „Just Pure” pradininkė. Jos istorija įrodo, kad mėnulį galima priversti dirbti savo naudai ir netgi gauti iš to dividendų. „Prieš kelerius metus, – pasakoja Gabrielė, – persikėliau gyventi į fermą Bavarijoje. Pamėgau darbą sode, susidomėjau namų ruoša ir ėmiau konservuoti žiemai. Rūsyje atsirado dešimtys stiklainių su uogienėmis”.

Ir kaip nustebo Gabrielė, kai didžiąją jos triūso dalį teko išmesti – uogienės ir vaisių košės pasidengė pelėsiu. „Man buvo žinomi liaudiški patarimai, susiję su sėkmingu derliumi ir Mėnulio bei kitų dangaus kūnų padėtimi. Tik negalėjau patikėti, kad mano nesėkmės priežastis – naktiniame danguje. Kitais metais vaisius konservavau per priešpilnį mėnulį, iki pilnaties. Nė vienas stiklainis nenukentėjo nuo pelėsio, netgi atvirkščiai – skonis tapo ryškesnis”.

Savo atsitiktinio atradimo Gabrielė nepamiršo ir panaudojo kosmetikos gamyboje. Klinikinių tyrimų rezultatai parodė, kad per priešpilnį surinktiems augalams nereikia konservantų, jie geriau išlaiko savo gydomąsias savybes.

Gabrielė žengė toliau ir sukūrė veido priežiūros, kūno rengybos ir mitybos rekomendacijas, atsižvelgiant į „tinkamą laiką” – Mėnulio padėtį Zodiako ženklų atžvilgiu.

Nuolatos sekti mėnulio kalendorių, pagal jį laikytis dietos, derinti pažintis, projektus ar pasikliauti savo valia ir ištverme – kiekvieno asmeninis reikalas. Tačiau derinti savo ritmą su gamtos verta. Juk pilnatis gali būti rimtas signalas, kad metas kai ką keisti. Galbūt perdažyti virtuvės sienas?

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.