Nauja „Logitech” pelė- perversmas kompiuterių valdymo srityje

„Logitech” šiandien rinkai pristatė naują kompiuterinę pelę, kuri, tikimasi, sukels perversmą kompiuterių valdymo srityje. Tai naujas produktas kompiuterių valdymo įrenginių rinkoje, iš esmės keičiantis duomenų paieškos principus.
Kompiuterinė pelė jau seniai tapo nepakeičiamu įrankiu valdant kompiuterį, tačiau standartinė pelė šiandien jau nebepatenkina daugelio vartotojų poreikių- greitai naršyti keliose interneto svetainėse, didelėse elektroninėse lentelėse, muzikos kataloguose, ieškoti ir apdoroti skaitmenines fotografijas ir pan. Naujos bevielės „Logitech” pelės „MX Revolution” ir nešiojamiems kompiuteriams skirta „VX Revolution” iš esmės keičia skaitmeninių duomenų valdymo praktiką.
Abi naujosios pelės turi itin greitą naršymo ratuką „MicroGear Precision Scroll WheelBoth”, kuris gali laisvai suktis net iki septynių sekundžių. Ši pelės savybė leidžia vienu lengvu piršto judesiu praleisti šimtus puslapių. Pelėje taip pat įmontuotas paieškos mygtukas „One-Touch”, leidžiantis pažymėti žodį ar frazę interneto puslapyje ar dokumente ir vienu paspaudimu atlikti jų paiešką. Naujoji pelė yra itin ergonomiška – dirbant su ja galima greitai užsimiršti, kad ji išvis yra.
Neseniai „Logitech” atlikti tyrimai parodė, kad daugelis žmonių vidutiniškai vienu metu dirba su šešiomis programomis, o programos tarpusavyje kaitaliojamos kas 50 sekundžių. Šiam procesui valdyti kiekvienas kompiuterio vartotojas per aštuonių valandų darbo dieną pelės ratuką pasuka net 8 metrus.

Naujas naršymo ratukas

Naujas pelės naršymo ratukas „MicroGear Precision Scroll WheelBoth” leidžia kompiuterį valdyti dviem būdais. Pirmasis būdas garantuoja, kad vienu paspaudimu mažiau nei per septynias sekundes bus praleista daugiau nei 10000 „Microsoft Excel” dokumento eilučių. Palyginus su standartine pele, šis procesas truktų septynias minutes ir reikėtų net 500 kartų pasukti ratuką. Antrasis būdas garantuoja, kad naršyti bus galima itin tiksliai. Šiuo būdu tinka naršyti tada, kai reikia rasti tikslią vietą dokumente. Naršant antruoju būdu, priešingai nei pirmuoju, ratukas nesisuka laisvai- juda lyg per mažyčius griovelius.
„Laisvai besisukantis naršymo ratukas palengvins gyvenimą daugeliui vartotojų, kurie skųsdavosi sunkiu labai ilgų dokumentų valdymu,- teigia „Logitech” viceprezidentas Ashish Arora.- „Abu ratuko naudojimo būdai yra labai reikalingi, o perjungimas tarp jų atliekamas vienu lengvu spustelėjimu. Visi naująją pelę išbandę žmonės pasakė, kad būtų sunku grįžti prie iki šiol naudotų pelių.”

Paieškos mygtukas „One-Touch Search”

Mygtukas kompiuteryje sujungiamas su viena iš paieškos programų- „Yahoo! Live Words” ar kita. Pažymėjus žodį ar frazę internete ar dokumente ir paspaudus šį mygtuką, automatiškai vykdoma jų paieška.

Ergonomika

Ergonomika tampa itin svarbi šiandien, kai daugelis žmonių vis daugiau ir daugiau laiko praleidžia prie kompiuterių. Patogi naujos pelės forma leidžia pirštams ilsėtis, guminiai šonai gerai sukimba, todėl jos nereikia spausti ir tvirtai laikyti.
Pelės pagrindas yra pagamintas iš specialios medžiagos polytetrafluoretyleno, kuri garantuoja minimalų bet kokio paviršiaus pasipriešinimą. „MicroGear” ratukas taip pat yra padengtas gumine juosta, kuri gerai sukimba su pirštu.

Kaina ir prekybos pradžia

Naujosios pelės visos Europos parduotuvėse pasirodys jau rytoj, t.y. rugpjūčio 25d.
Rekomenduojama „Logitech MX Revolution” kaina- 99,99EUR, o „Logitech VX Revolution”- 79,99EUR.
Daugiau informacijos apie abi naująsias peles- www.logitech.com/revolution.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.