Rusijos teisėjas suerzino net FIFA prezidentą

Šiandien pasaulio futbolo čempionate paaiškės visi ketvirtfinalio dalyviai

Prie Vokietijos ir Argentinos, Anglijos ir Portugalijos rinktinių, anksčiau patekusių į pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalį, vakar prisijungė dar dvi komandos.

Viena iš jų – Italija, būsimoji lietuvių varžovė 2008 metų Europos pirmenybių atrankos turnyre.

Aštuntfinalio mačai, kuriuose susitiko Anglija ir Ekvadoras bei Portugalija ir Olandija, nestokojo efektingų įvarčių ir stulbinančių kuriozų.

Pergalę lėmė kapitono smūgis

Anglija – Ekvadoras 1:0 (0:0). Štutgartas, 52000 žiūrovų.

Įvartis: D.Bekhemas (60 min.). Statistika: smūgiai į vartus – 8 ir 9, smūgiai į vartų stačiakampį – 4 ir 3, kamuolio valdymas (proc.) – 49 ir 51, kampiniai – 5 ir 7, nuošalės – 3 ir 6, pražangos – 13 ir 24, geltonos kortelės – 3 ir 3.

Nugalėtojų ekipos kapitonas Deividas Bekhemas įvartį įmušė savo firminiu baudos smūgiu, pasiuntęs kamuolį puslankiu pro ekvadoriečių „sienelę” į Kristijano Moros saugotus vartus.

„Šį sezoną pelniau nedaug panašių įvarčių, tačiau pastarosiomis dienomis Vokietijoje per treniruotes stengiausi dažniau smūgiuoti būtent baudinius”, – teigė futbolininkas, tapęs pirmuoju Anglijos rinktinės žaidėju, įmušusiu įvartį trečiajame pasaulio čempionato finaliniame turnyre iš eilės.

„Deividas dar kartą įrodė, kad gali vienas nulemti rungtynių baigtį”, – sakė britų rinktinės vyriausiasis treneris Svenas-Goranas Eriksonas.

Ekvadoro komandos strategas Luisas Fernandas Suaresas pridūrė, kad D.Bekhemo smūgis buvo puikus ir neatremiamas.

„Futbole būna dvikovų, kurias pralaimime ne dėl savo klaidų, bet dėl būtent taip preciziškai realizuotų baudinių”, – tvirtino ekvadorietis.

Arbitras išretino žaidėjų gretas

Portugalija – Olandija 1:0 (1:0). Niurnbergas, 41000 žiūrovų.

Įvartis: Manišė (23 min.). Statistika: smūgiai į vartus – 6 ir 9, smūgiai į vartų stačiakampį – 10 ir 20, kamuolio valdymas (proc.) – 38 ir 62, kampiniai – 3 ir 5, nuošalės – 4 ir 2, pražangos – 10 ir 15, geltonos kortelės – 9 ir 7, raudonos kortelės – 2 ir 2.

Svarbiausiuoju šių rungtynių herojumi tapo Rusijos arbitras Valentinas Ivanovas, abiejų komandų žaidėjams parodęs net 16 geltonų ir 4 raudonas korteles. Tai – naujas pasaulio futbolo čempionatų rekordas. Susitikimą baigė po devynis portugalus ir olandus.

V.Ivanovas jau buvo blykstelėjęs per Prancūzijos ir Šveicarijos mačą – tada jis parodė aštuonias geltonas korteles.

Šį kartą rusas įsismagino antrajame kėlinyje, baudęs futbolininkus ne vien už grubias pražangas, bet ir savaip sureikšminęs paprastas situacijas.

„Manau, kad arbitras neatitiko mačo ir jo dalyvių lygio. Geltona kortelė turi būti parodyta V.Ivanovui. Jis pristigo nuoseklumo ir sugadino emocingą futbolo šou”, – pabrėžė Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) prezidentas Zepas Blateris.

„Antrajame kėlinyje neliko jokio futbolo, aikštėje viešpatavo sumaištis, traumos, pražangos, abejotinos pauzės. Gaila, kad teisėjas sugadino žaidimą”, – sakė olandų strategas Markas van Bastenas.

„Jau pusketvirtų metų treniruoju Portugalijos rinktinę, tačiau pirmą kartą per rungtynes buvo pašalinti net du mano žaidėjai. FIFA vis primena „Kilnaus elgesio” sporte principus, bet šį kartą arbitras kai kuriais savo sprendimais jiems akivaizdžiai nusižengė”, – teigė nugalėtojų treneris brazilas Luisas Felipė Skolaris.

F.Totis atsilygino G.Hidinkui

Italija – Australija 1:0 (0:0). Kaizerslauternas, 46000 žiūrovų.

Įvartis: F.Totis (90+5 min. iš 11 m). Statistika: smūgiai į vartus – 6 ir 4, smūgiai į vartų stačiakampį – 11 ir 8, kamuolio valdymas (proc.) – 41 ir 59, kampiniai – 2 ir 2, nuošalės – 2 ir 2, pražangos – 17 ir 26, geltonos kortelės – 3 ir 3, raudonos kortelės – 1 ir 0.

Kai atrodė, kad rungtynėms prireiks pratęsimo, per vieną paskutinių atakų į australų baudos aikštelę įsiveržė nuo savo vartų atskubėjęs gynėjas Fabijas Grosas. Grumdamasis su Australijos rinktinės žaidėju Lukasu Nilu italas parkrito ir arbitras Medina Kantalechas paskyrė 11 m baudos smūgį.

Frančeskas Totis galingu spyriu įkalė kamuolį į varžovų vartus, tartum atsilygindamas Australijos ekipos strategui Gusui Hidinkui už antausį prieš ketverius metus, kai olando treniruojama Pietų Korėjos rinktinė eliminavo Italiją pasaulio čempionato aštuntfinalyje.

Vakar vėlai vakare pasibaigus Šveicarijos ir Ukrainos futbolininkų dvikovai paaiškėjo italų varžovai ketvirtfinalyje.

Šiandien paskutines dvejas aštuntfinalio rungtynes žais Brazilijos ir Ganos bei Ispanijos ir Prancūzijos vienuolikės.

Įvartį įrašė argentiniečiui

FIFA techninė grupė išplatino pranešimą, kad aštuntfinalio rungtynėse pirmąjį įvartį į Meksikos rinktinės vartus įmušė Argentinos komandos puolėjas Ernanas Krespas.

Mačo, kuriame Argentina po pratęsimo šventė pergalę rezultatu 2:1, dešimtąją pirmojo kėlinio minutę argentiniečiai išlygino rezultatą. Peržiūrint vaizdo įrašą susidarė įspūdis, kad kamuolys į meksikiečių vartus įskriejo nuo šios rinktinės gynėjo Džaredo Borgečio galvos, o ne nuo E.Krespo kojos.

FIFA ekspertai nustatė, kad Argentinos rinktinės puolėjas lietė kamuolį ir pripažino jį įvarčio autoriumi.

Tai buvo trečiasis E.Krespo įvartis šiose pirmenybėse ir jis kartu su ispanu Fernandu Toresu, vokiečiu Luku Podolskiu bei savo tėvynainiu Masimiljanu Rodrigesu tik vienu įvarčiu atsilieka nuo rezultatyviausio pirmenybių žaidėjo šeimininkų rinktinės puolėjo Miroslavo Klozės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.