Lazdijų rajono miške pasieniečių šuo sulaikė pasislėpusį įtariamąjį

Tarnybinis pasieniečių vokiečių aviganis Lazdijų rajone sulaikė miške pasislėpusį įtariamąjį.

Antradienį apie 16.30 val. į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardą kreipęsi Lazdijų policininkai paprašė kinologo pagalbos tiriant šiame rajone įvykdytą nusikaltimą.

Po pusvalandžio įvykio vietoje jau buvo Lazdijų rinktinės kinologas Valdas Dumbliauskas su aštuonerių metų augintine Džeira.

Paieškos pradžią sunkino tai, kad ši vieta šalia kelio buvo gausiai pripėduota ir išmindžiota. Tačiau Džeira užuodė jo pėdsakus, vedančius iš pakelės per asfaltą, ir sparčiai nuvedė kinologą eglynu.

Per 10 paieškos minučių vokiečių aviganis įtariamojo pėdsakais nusekė daugiau kaip puskilometrį iki krūmynų. Čia Džeira užuodė pasislėpusį žmogų. Neabejojama, kad jei ne profesionalus šuns darbas, taip pasislėpusį žmogų rasti būtų nepaprastai sunku.

Krūmynuose atsigulęs ir taip tikėdamasis likti nepastebėtu vyras dar bandė bėgti, tačiau kinologas sukomandavo jam sustoti ir šūksniu įspėjo panaudosiąs tarnybinį šunį.

Įtariamasis pabūgo ir sustojo. Tuomet pasienietis jį paguldė ant žemės, davė Džeirai komandą saugoti sulaikytąjį ir iškvietė netoliese taip pat paiešką vykdžiusius policininkus. Atvykus pareigūnams pasieniečių kinologas perdavė jiems bėglį.

Džeira yra vienas iš labiausiai pasižymėjusių ir tituluočiausių VSAT tarnybinių šunų, kurių šiuo metu pasienyje tarnauja apie 170.

Praėjusį ketvirtadienį Lazdijuose pasibaigusiame tris dienas trukusiame IX – ajame VSAT tarnybinių šunų čempionate V. Dumbliauskas su Džeira asmeninėje įskaitoje užėmė antrąją vietą. Komandinėje įskaitoje jie su kitu Lazdijų kinologu bei jo šunimi buvo nepralenkiami ir tapo čempionais.

Daugkartinė Lietuvos ir tarptautinių tarnybinių šunų čempionatų nugalėtoja ir prizininkė Džeira varžybose paprastai nepalieka jokių šansų ne tik Lietuvos teisėsaugos struktūrų tarnybiniams keturkojams, bet ir kitų šalių pareigūnų augintiniams.

Per savo karjerą pasienyje ji nesyk dalyvavo sėkmingose paieškos, nusikaltėlių, sienos pažeidėjų sulaikymo operacijose.

Pavyzdžiui, Džeira ir V. Dumbliauskas Lazdijų rajone Kapčiamiesčio socialinės reabilitacijos centro darbuotojų prašymu yra išgelbėję miške pasiklydusią neįgalią moterį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.