Poilsiauti – į kaimą

Šį sezoną turizmo organizatoriai Klaipėdos rajone tikisi sulaukti apie 6000 poilsiautojų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio. Pernai jų buvo daugiau nei 4000.

Atvykstantieji į Klaipėdos rajoną labiausiai domisi kaimo turizmo sodybomis, plaukimu baidarėmis Minijos upe, plaukiojimu Kuršių mariomis, pažintiniais kultūriniais bei istoriniais objektais.

Pastaruoju metu Klaipėdos rajone ypač intensyviai plėtojamas kaimo turizmas – jau įregistruotos 25 sodybos. Kasmet šiuo verslu nori užsiimti vis daugiau žmonių, todėl aštrėja jų konkurencija.

Tačiau, pavyzdžiui, Lapių apylinkėse (Vėžaičių seniūnija) įsikūrusių kaimo turizmo sodybų šeimininkai ketina vienytis ir derinti teikiamas paslaugas. Vieni turistams siūlys plaukimą baidarėmis, antri organizuos žvejybą, treti – įdomius maršrutus po vaizdingas apylinkes, dar kiti nuomos dviračius, motorolerius, žirgus pajodinėjimui, karietas ir kt.

„Išties, kaimo turizmas populiarėja, vis kuriasi naujos sodybos, tačiau pastebiu vieną pavojingą tendenciją: verslininkai vieni nuo kitų kopijuoja paslaugas. Manau, jog naujokams reikėtų ieškoti kažko savito, originalaus, o ne nueiti lengviausiu keliu. Iš to nebus naudos ne tik patiems, bet greitai ir poilsiautojams nusibosime. Manau, geras dalykas yra kooperuotis, kaip mūsų Lapių bendruomenė, kur kiekvienas turi ką nors nauja pasiūlyti, ko neturi kaimynas”, – sako vandens turizmo pradininkas rajone Gintautas Rusteika.

Anot jo, plaukimas baidarėmis bei kanojomis Minijos upe prasidėjo jau gegužės mėnesį, o daugiausiai žmonių tikimasi sulaukti liepos-rugpjūčio mėnesiais.

Beje, naujo sezono atidarymo proga Lietuvos kaimo turizmo asociacija apdovanojo kaimo turizmo sodybos „Prie šaltinio” šeimininką G. Rusteiką už etninės kultūros puoselėjimą ir aktyvaus turizmo organizavimą. Taip pat už išradingą sodybos tvarkymą bei ekologinio turizmo propagavimą buvo apdovanota sodybos „Gandrų dvaras” šeimininkė Zoja Tikuišienė iš Kojelių kaimo (Agluonėnų seniūnija) bei asociacijos rajono skyriaus vadovė Daiva Buivydienė – už aktyvų dalyvavimą asociacijos veikloje plėtojant kaimo turizmą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.