Pasaulio futbolo čempionai sutriuškino varžovus

Penkiuose draugiškuose mačuose sekmadienį apšilinėjo Pasaulio futbolo čempionato dalyviai. Pagaliau savo galią pademonstravo ir Pasaulio čempionų titulą ginsianti Brazilijos rinktinė, kuri sutriuškino Naująją Zelandiją, įtikinamas pergales iškovojo ir afrikiečiai Gana bei Dramblio Kaulo Krantas, minimalia persvara laimėjo ir Japonija, o Olandija sužaidė lygiosiomis su Australija.

Ruošiantis Pasaulio čempionatui draugiškų susitikimų iki tol nežaidę brazilai nusprendė išbandyti jėgas tik su Naujaja Zelandija ir 43 minutę savo komandą į priekį išvedė Ronaldo, tačiau dėl nežymios traumos rezultatyviausias 2002 metų planetos pirmenybių žaidėjas po pertraukos į aikštę nebegrįžo. Antrajame kėlinyje sužaidus šešias minutes antrą įvartį galingu smūgiu iš baudos aikštelė prieigųįmušė Ronaldo partneris puolime Adriano, o rungtynių pabaigoje varžovų triuškinimą užbaigė pasižymėję saugai Kaka ir Juninho.

Prasčiau sekėsi būsimai brazilų varžovei Azijos čempionei Japonijai, kuri tik minimalia persvara įveikė Maltos rinktinę. Pergalingą įvartį japonų komandai antrą minutę po natūralizuoto brazilo Alexo perdavimo įmušė puolėjas Keiji Tamada, kuriam tai buvo pirmasis tikslus smūgis rinktinėje po pusantrų metų pertraukos.

Nervingai klostėsi draugiškas susitikimas tarp Olandijos ir Australijos. Olandai pirmavo po Ruudo van Nistelrooy įvarčio dešimtą minutę, tačiau 54 minutę Markui Vidukai smūgiu nuo 11 metrų žymos pataikius į skersinį pakartotiniu bandymu rezultatą išlygino Timas Cahillas. Australai rungtynes baigė dešimtyje, nes iš aikštės sužaidus kiek daugiau nei valandą buvo pašalintas Luke`as Wilkshire`as, o olandų gretose traumas patyrė gynėjas Giovanni van Bronckhorst ir saugai Wesley Sneijderis bei Phillipe`as Cocu.

Kituose dvejuose mačuose savo komandas iš Afrikos pergalėms įkvėpė Londono „Chelsea” klubo žvaigždės – du įvarčius įmušė Didier Drogba, vieną pridėjo Kanga Akale ir Dramblio Kaulo Krantas sutriuškino Slovėniją, o Michaelis Essienas pasižymėjo kartą ir atliko rezultatyvų perdavimą Sulley Ali Muntari mače prieš Korėją, kurį Gana laimėjo rezultatu 3-1. Ganiečius į priekį 11 metrų baudinius buvo išvedęs Asamoah Gyanas, tuo tarpu korėjiečiams paguodos įvartį tolimu smūgiu pelnė Lee Eul Yongas.

Sekmadienio tarptautinių draugiškų rungtynių rezultatai

Japonija 1 – 0 Malta

2` [1 – 0] Keiji Tamada

Olandija 1 – 1 Australija

10` [1 – 0] Ruud van Nistelrooy

54` [1 – 1] Tim Cahill

61` Luke Wilkshire (Australija) pašalintas iš aikštės

Pietų Korėja 1 – 3 Gana

35` [0 – 1] Asamoah Gyan (11 m.)

49` [1 – 1] Lee Eul Yong

62` [1 – 2] Sulley Ali Muntari

81` [1 – 3] Michael Essien

Dramblio Kaulo Krantas 3 – 0 Slovėnija

35` [1 – 0] Didier Drogba

36` [2 – 0] Didier Drogba

70` [3 – 0] Kanga Akale

Brazilija 4 – 0 Naujoji Zelandija

43` [1 – 0] Ronaldo

51` [2 – 0] Adriano

86` [3 – 0] Kaka

90` [4 – 0] Juninho

Kolumbija 2 – 0 Marokas

41` [1 – 0] Hector Hugo Hurtado

90` [2 – 0] Elkin Soto

Makedonija 1 – 0 Turkija

80` [1 – 0] Goran Maznov

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.