Seni kompiuteriai kelia nepasitenkinimą darbuotojams

Kaip rodo neseniai atliktas tyrimas, seni ir nepatikimai dirbantys kompiuteriai prisideda prie prastos darbuotojų nuotaikos ir dažnesnių neatvykimų į darbą dėl negalavimo.

Tickbox.net svetainėje surengtoje apklausoje daugiau nei 2700 biuro darbuotojų iš įvairių Europos valstybių išsakė savo nuomone. Apklausos rezultatai rodo, kad darbuotojų nepasitenkinimas darbo vieta sparčiai kyla senėjant kompiuterinei technikai.

Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos respondentai nurodė, kad darbas pasenusia technika yra vienas labiausiai erzinančių dalykų biuro kasdienybėje. Darbo fondo atstovo spaudai, Stepheno Overello teigimu paskutiniu metu pastebimas pasitenkinimo darbu sumažėjimas tiek Didžiojoje Britanijoje, tiek ir kitose išsivysčiusiose šalyse.

Tiesa, jis čia pat pažymėjo, kad konkrečios priežastys yra labai diskutuotinos, tačiau viena iš teorijų nurodo, kad prie to galėjo ženkliai prisidėti naujausios technologijos. Kitaip ir būti negali, nes kompiuteriai tapo nebeatsiejama daugelio darbų dalimi. Beveik 40 procentų visų respondentų nurodė, kad jie dirba bent jau trejų metų senumo kompiuteriais, iš jų seniausius kompiuterius turėjo įvairūs administratoriai ir kanceliarijų darbuotojai. Didžiojoje Britanijoje beveik trečdalis apklausoje dalyvavusiųjų nurodė, kad dirba senesniais nei trejų metų kompiuteriais.

Beveik ketvirtis Didžiosios Britanijos apklaustųjų, naudojusiųjų senesnę nei penkerių metų techniką nurodė, kad jie yra nepatenkinti arba labai nepatenkinti kasdieniniu savo darbu. Tarp naudojusiųjų šiuolaikinius kompiuterius tokių buvo tik 16 procentų.

Nepriklausomoje apklausoje, surengtoje vaizduoklių gamintojo „ViewSonic”, beveik 75 procentai darbuotojų sutiko, kad kompiuterių atnaujinimas gali padėti padidinti darbo našumą. Tyrimas taip pat parodė, kad tikimybė, kad darbuotojai, dirbantys senais kompiuteriais dėl ligos neateis į darbą šešias ar daugiau dienų per metus yra beveik 35 procentais didesnė nei vidutinė. Tarp Prancūzijos darbuotojų ši tikimybė padidėjo iki 55 procentų.

Beveik du trečdaliai apklaustųjų skundžiasi akių nuovargiu, galvos skausmais ar skausmais dėl pastovios raumenų įtampos (repetitive strain injury – RSI). Tyrimas tai pat išryškino tendenciją, kad prasčiausius kompiuterius gauna moterys. Didžiojoje Britanijoje, kur daugiausia darbuotojų naudojo naują techniką, moterų senais kompiuteriais dirbo du kartus daugiau nei vyrų. Tiesa S. Overellas taip pat pastebėjo, kad pastovios naujovės dažnai sukelia ne ką mažesnį stresą, nei seni ir gendantys kompiuteriai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Seni kompiuteriai kelia nepasitenkinimą darbuotojams"

  1. Lukrecija

    Manau, kad seni kompiuteriai ne tik kelią blogą nuotaiką, bet ir stabdo darbą, nes jei lėtai veikia kompiuteris tai ir darbo rezultatai labai nukenčia, bet ne dėl darbuotojų kaltės, o dėl technikos 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.