Kaip pasveikinti mamą

Per Motinos dieną dauguma vaikų nori kuo nors nudžiuginti mamas. Ypač jiems svarbu padaryti dovaną savo rankomis.

Šios dienos išvakarėse reikėtų namuose sukurti ypatingą atmosferą. Žinoma, paprasčiausia paskutinę dieną nupirkti būtinų smulkmenų, sukišti jas į stalčių ar spintą, kad mama netyčia nerastų, o kitą rytą įteikti kaip staigmeną. Tačiau tai reikėtų padaryti bent prieš keletą dienų. Jei vaikas dar mažas ir negali pats nuspręsti, kokią dovaną išrinkti, būtinai jam padėkite.

Šventinis rytas prasideda, žinoma, nuo šventinių drabužių ir ypatingų pusryčių, kuriuos ruošiant vaikas būtinai turi dalyvauti. Galima padėti tėčiui kepti pyragą ar gaminti mėgstamiausią mamos patiekalą. Beje, patiekalus galima pavadinti neįprastai, svarbiausia parodyti kulinarinę išmonę. Daržovių salotas pavadinkite „Pavasario staigmena”, sumuštinius su sūriu, vaisiais ir riešutais – „Saulėta fantazija” ir pan.

Mamoms svarbu ne tik tai, kas ant stalo. Todėl po pusryčių vertėtų įteikti nedidelę dovanėlę – kvepalų, blakstienų tušo, plaukų dažų ir, žinoma, puokštelę pavasarinių gėlių.

Geriausias pasveikinimas Mamos dienos proga – meilės prisipažinimas. Kai tokius žodžius sako vaikas, jie skamba dvigubai gražiau, nes į juos sudedami visi jausmai, telpantys mažoje širdelėje.

Mlonu girdėti tokius žodžius iš savo vaikų, bet reikėtų ir jiems paruošti dovanėlių. Ką pasirinkti? Lėlę? Saldumynų? Vis dėlto tai turėtų būti daiktas, kuris ne tik suteiks vaikui džiaugsmo, bet ir padės ką nors sužinoti, ko nors išmokti ir naudingai praleisti laiką.

Mamoms labai malonu gauti dovaną, padarytą paties vaiko rankomis. Tačiau daugumoje vaikų darželių dovanėlių darymas tampa prievarta. Liepiama, tarkime, daryti aplikacijas, bet jei vaikui jos ne prie širdies, jis ir nepadarys taip, kaip įsivaizduoja auklėtoja. Reikėtų leisti pasireikšti mažojo fantazijoms ir sudaryti galimybę jam kurti tai, kas geriausiai pavyksta.

Beje, yra dvi vaikų dovanų rūšys. Vieni tėvai tvirtai laikosi nuomonės, kad geriausia dovana – padaryta darželyje vadovaujant auklėtojai. Kiti tiesiog nuperka daiktą, reikalingą mamai, ir duoda vaikui įteikti Mamos dieną. Tai du kraštutinumai, bet kiekvienas jų turi teigiamų pusių. Neigiamų irgi yra. Tačiau ar labai blogai, kai vaikas dovanoja tėčio nupirktą dovaną? Ir mama bus patenkinta, ir vaikas, žinoma. Tk reikia atsiminti, kad dovanos teikimas – ypatinga akimirka, ją reikia padaryti įsimenančią. O ką atsimins vaikas, padovanojęs mamai blakstienų tušą? Jos „dėkui”? Suaugusiam žmogui to gal ir pakanka, bet tik ne vaikui. Sakysite, kur rasti aukso vidurį? Regis, jis yra. Kad pradžiugintumėte žmogų, reikia padaryti jam malonumą nuspėjus tai, ko jis norėtų. Tad vertėtų laikytis penkių paprastų taisyklių.

Pirma – visada palikite vaikui pasirinkimo laisvę. Paklauskite jo, ar norėtų mamai padaryti ką nors pats, savo rankomis. Jei sūnus visus metus lankė meno būrelį, o dukra mokėsi šokti, jiems tikrai bus malonu parodyti, ko išmoko. Bet jei mažylis kategoriškai atsisako ką nors lipdyti ar klijuoti, neverskite jo.

Antra – atsisakykite standartinių dovanų. Kažkodėl, kai kalba pasisuka apie rankdarbius, suaugusiesiems tai asocijuojasi vien su plastelino figūrėlėmis, kartoninėmis gėlėmis ir kokiomis nors figūrėlėmis iš kankorėžių. Juk tai nuobodu. Jei jau vaikas nusprendė užsiimti kūryba, leiskite pasireikšti jo fantazijai. Nesikiškite – tegul dirba pats.

Trečia – jei einate su vaiku į parduotuvę dovanos mamai, visada tarkitės su juo, ką pirkti. Net jei jau seniai žinote, ką pirksite. Antraip mažyliui nebus malonu dovanoti tai, kas nupirkta be jo pritarimo. Jeigu dėl kokių nors priežasčių negalite vaiko pasiimti kartu, sugalvokite, kaip įtraukti jį į procesą: pasiūlykite pačiam supakuoti dovaną, užrašyti sveikinimą. Vaikas turi būti dalyvis, o ne pašalinis stebėtojas.

Ketvirta – atminkite, kad svarbiausia ne pati dovana, o jos teikimas mamai. Jei norite, kad šventė pavyktų, aptarkite tai su vaiku, paklauskite, ką jis norėtų daryti – deklamuoti, padainuoti ar pan. Bet jei mažylis varžosi, nereikia jo versti. Tai juk šventė, ne valios išbandymas.

Penkta – įtraukite kuo daugiau žmonių. Pakvieskite dalyvauti vaiko draugus: po šventės namuose jis galės eiti sveikinti visų draugų mamų. Nepamirškite tų, kurie moka ir gali linksmintis. Tokiu atveju mama tikrai nepamirš jai dovanotos Motinos dienos šventės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kaip pasveikinti mamą"

  1. Gabija

    Man reikia dovaneles

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.