Siūlo galu tapo skalbimo mašinos

Prieš savaitę Kauno rajono kriminalistai surengė Kaune dvylika kratų. Turėdami operatyvinės informacijos, kas gali būti susijęs su pernai rudenį pakaunėje dingusiais keliais vilkikais su stambiais alaus, prancūziškų šildymo katilų bei buitinės technikos kroviniais, jie anksti rytą pasibeldė į įvairių butų Aleksote, Vilijampolėje, Šilainiuose ir Žaliakalnyje duris.

Kratos, kurių rezultatai kruopščiai slepiami, buvo rezultatyvios. Trimis adresais aptikta, kaip įtariama, su rezonansinėmis vagystėmis siejamų daiktų. Sulaikytas ir vienas asmuo. Tačiau, atrodo, daugiau naudos jos davė ne mažiau „tamsių” bylų turintiems Kauno policijos kriminalistams, kurie jau, atrodo, įminė pastaraisiais mėnesiais miestą krėtusių žaibiškų vagysčių mįslę.

Penkiaženklis akibrokštas

Redakcijos duomenimis, per vieną minėtų kratų aptikta dalis buitinės technikos krovinio, dingusio pernai lapkričio 19-21-osios savaitgalį iš sostinės UAB „Dejusta” autotraukinio, stovėjusio nesaugomoje aikštelėje ties boulingo klubu „Straikas”.

Šio autotraukinio, vykusio per Kauną tranzitu iš Lenkijos, galutiniu tikslu buvo Maskva. Minėto krovinio savininke buvo viena Rusijos firma. Tačiau autotraukinį vairavusiam kauniečiui neva netoli gimtųjų namų pasidarė bloga. Tai ir buvo priežastis stabtelti savaitgaliui Kaune, patikėtą transporto priemonę su penkiaženklės eurų vertės kroviniu pasistatant minėtoje nesaugomoje aikštelėje, tačiau po vaizdo kamera ir tokioje vietoje, kuri matoma pro vairuotojo buto Draugystės gatvės daugiaaukštyje langą.

Pirmadienio ryte, rengiantis tęsti kelionę, konstatuota, kad nuplėšta tentu dengtos autotraukinio puspriekabės plomba ir nebėra didesniosios dalies krovinio. Dingusiosios „Whirlpool” firmos skalbimo mašinos, šaldikliai, elektrinės orkaitės, garų surinktuvai bei į baldus įmontuojamos viryklės įvertintos apie keturiasdešimt tūkstančių eurų. Padėsiantiesiems atskleisti šį nusikaltimą UAB „Dejusta” direktorė pažadėjo piniginį atlygį.

Bare – vogtų daiktų turgus

Tą patį rytą buvo pasigesta ir kitos Vilniaus firmos – krovinių pervežimu besiverčiančios UAB „Kelrida” 1993-iųjų metų laidos vilkiko „Scania”, stovėjusio ne per toliausiai – „Senukų” prieigose ir laukusio pirmadienio, kad galėtų pasikrauti krovinį. Net neabejojama, kad būtent į jį perkrauta iš autotraukinio pagrobta buitinė technika.

Per pakaunės kriminalistų praėjusios savaitės kratas aptiktos kelios skalbimo mašinos, orkaitė bei į baldus įmontuojama viryklė, kurių numeriai sutapo su lapkričio pabaigoje iš minėto autotraukinio pagrobtos buitinės technikos dokumentais. Nors tai, kas aptikta, tik trisdešimtoji dingusio krovinio dalis, bet tai gali tapti raktu į ne vienos pastarųjų mėnesių mįslės ir ne tik Kaune ar pakaunėje įminimą.

Juolab kad sulaikytasis, atrodo, laikosi tradicinės taktikos, kai policija ima minti ant uodegos. Šis prieš dešimtmetį už vagystę stambiu mastu teistas kaunietis linkęs teigti, kad šias prekes jam pasiūlęs nepažįstamasis viename Vilijampolės bare. Ir net atvežė jas į namus.

Kailiai – ne tie, bet…

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, tą patį minėtas asmuo pasakoja ir apie prabangių (pareigūnų teigimu) kailinių, taip pat rastų per kratą jo namuose, įsigijimo aplinkybes. Teigiama, kad, išvydus šiuos kailinius, pareigūnai iš karto prisiminė žaibiškas vagystes iš Laisvės alėjoje įsikūrusio salono „Laukinis gepardas”.

UAB „Vitedra”, kuriai priklauso minėtas kailių salonas, direktorė Vaida Vijūnienė vakar „Kauno dienai” patvirtino buvus iškviesta į Kauno vyriausiąjį policijos komisariatą (VPK) per minėtas kratas rastų daiktų atpažinimui. „Ką jūs, man parodytų turgaus gamybos audinių bei karakulių lyginimas su iš mūsų salono dingusiais vienetiniais garsių firmų gaminiais tolygus šlepečių sulyginimui su bateliais!” – taip pareigūnų prielaidas komentavo verslininkė.

Tačiau, redakcijos žiniomis, žaibiškas vagystes Laisvės alėjoje tiriantys Kauno VPK Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai įsitikinę, kad jau įminė įsilaužimų į „Laukinį gepardą” mįslę. „Tai, ką mes parodėme parduotuvės direktorei, dar ne viskas”, – vakar mįslingai kalbėjo šio skyriaus pareigūnai.

Nepilnamečių fiasko Jonavoje

Prasitarta, kad dėl šių vagysčių yra suimti keli nepilnamečiai. Kai kurie iš šių šešiolikos-septyniolikos metų įtariamųjų jau teisti, tačiau dėl savo jauno amžiaus – tik lygtinai. Teigiama, kad jie nesusiję su praėjusios savaitės Apsaugos policijos sėkme Aleksote, kai buvo su įkalčiais sulaikytas įsilaužėlis į pareigūnų saugomą „Norfą”. Tvirtinama, kad minėto VPK skyriaus sėkmė, apie kurią ketinama oficialiai paskelbti artimiausiu metu, yra susijusi su jo pareigūnų turėta operatyvine informacija.

Suimtųjų trijulė – iš Žaliakalnio mikrorajono, o tai turėtų paneigti prielaidą, kad Laisvės alėjos parduotuves siaubė tame pačiame kvartale gyvenantys ilgapirščiai. Ar šie nepilnamečiai siejami su visais pastarąjį pusmetį reprezentacinėje Kauno gatvėje užregistruotais įsilaužimais ar tik su du kartus išplėštu kailiu salonu „Laukinis gepardas”, VPK kriminalistai neatsakė.

Tačiau, redakcijos žiniomis, minėta žaibiškomis vagystėmis besispecializavusi grupė, kurios vyriausiajam nariui – dvidešimt septyneri, o jauniausiajam – šešiolika, lemtingą fiasko patyrė Jonavoje, bandydami įsilaužti į vieną parduotuvę. Po dviejų parų sulaikymo jie paleisti, taip nieko ir neįrodžius: įtariamieji buvo sulaikyti už valandos ar dviejų po signalizacijos suveikimo. Tačiau kolegų iš Jonavos įtarimais sugebėjo pasinaudoti Žaliakalnio policijos kriminalistai, nustatę, kad ši šešių asmenų gauja tą pačią naktį laužėsi į Taikos prospekte esantį mobiliųjų telefonų saloną. Po šio fakto konstatavimo į tyrimą įsijungė ir minėto VPK skyriaus kriminalistai. Teigiama, kad šios gaujos nariai ir siejami su keliolika pastaraisiais mėnesiais Kaune įvykdytų žaibiškų vagysčių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.