Jaunųjų kompiuterininkų gripas neįveikė, arba šeštoji „Logo” olimpiada-konkursas

Erdvioje KTU salėje susirinkę moksleiviai stebėjo į keturias dalis suskirstytą ekraną, kuris rodė moksleivius iš kitų miestų.

– Panevėžy, ar girdite ir matote?

– Girdime! – nuaidėjo garsus berniuko balsas. Vėliau atsiliepė balsai iš Klaipėdos, Šiaulių ir Vilniaus. Susidomėję moksleiviai mojavo vieni kitiems.

Taip praėjusį šeštadienį penkiuose Lietuvos miestuose (Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Vilniuje) iškilminga vaizdo konferencija atidaryta kasmetinė jaunųjų kompiuterininkų „Logo” olimpiada-konkursas. Renginį organizavo Kauno technologijos universiteto Jaunųjų kompiuterininkų mokykla ir Vilniaus pedagoginio universiteto Matematikos ir informatikos fakultetas. Į nuotolinio mokymo centrus susirinko 1-12 klasių moksleiviai iš įvairių Lietuvos vietovių.

Nedėkingas metas

Nors šiais metais gripo epidemija išretino olimpiados narių gretas, olimpiada vis vien įvyko. Į olimpiadą susirinko 97 moksleiviai, o į konkursą iš įvairių Lietuvos vietovių atsiųsti 84 darbeliai. Konkurse aktyviausios buvo šios vidurinės mokyklos: Kalniečių (Kaunas), Kulautuvos (Kauno r.), Antano Baranausko (Anykščių r.), Gargždų „Kranto” (Klaipėdos r.) ir „Germanto” vidurinė iš Telšių. Jų moksleiviai į konkursą atsiuntė daugiausia darbelių.

Konkursas

Olimpiados užduotys ir reikalavimai buvo paskelbti vaizdo konferencijos būdu. O paskui dalyviai nuskubėjo į didžiules kompiuterių pilnas klases, kuriose keturias valandas pagal paskelbtas šešias konkursines temas galėjo kurti olimpiadai skirtus darbelius

Patys aktyviausi buvo pirmųjų-penktųjų klasių mokiniai – jie sudarė didžiąją olimpiados dalyvių dalį.

Jauniausias dalyvis

Gali dar nemoki skaityti, bet jau šiek tiek mokėti dirbti kompiuteriu – tai įrodė jauniausias olimpiados-konkurso dalyvis šešiametis Saulius. Nulinukas kompiuteryje orientavosi geriau už kai kuriuos daug kartų vyresnius dėdes ir tetas. Beje, nors Saulius buvo jauniausias olimpiados dalyvis, bet ne jauniausias bandantis dirbti mokomąja „Komenskio Logo” programa, – kitam salės krašte šalia konkurse dalyvaujančio broliuko ekrane piešė ir Elija, kuriai dar nėra net penkerių metukų. Anot jų mamos, vaikai kompiuteriu dirba „nuo gimimo” (na, bent jau Elija, vos įstengdama sėdėti, jau siekė, čiupdavo ir… grauždavo klaviatūrą).

Veteranas

– Truputį nerimauju, – prisipažino šeštokas Karolis, kuris olimpiadoje dalyvavo pirmą kartą. Kiti vaikai irgi su nerimu laukė užduočių. Bet tik naujokai. „Veteranas” vilnietis aštuntokas Matas, kuris konkurse-olimpiadoje dalyvauja jau šeštą kartą, drąsiai pareiškė:

– Pažiūrėsiu, kokią užduotį man sugalvojote, prizas jau mano!

Ir jis nesuklydo – prizas išties jau jo, nes, LOGO olimpiada-konkursas turi labai gražią tradiciją – dovanėles gauna ne tik prizininkai, bet ir visi dalyviai. Šiais metais kiekvienas jaunasis kompiuterininkas parsiveš po „Alma litera” knygą, gaus specialius pažymėjimus, UAB „Baltic Amadeus” įsteigtas kompaktines plokšteles su visų dalyvių darbais. Laimėtojų lauks didesni prizai: 15 olimpiados nugalėtojų gaus UAB „Akelotė ir Ko” skirtus žaidimus, „Lietuvos telekomo” įsteigtus suvenyrus…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.