Šakių rajone pasieniečių šuo surado dingusį vienuolikmetį

Pirmadienį vėlai vakare į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Slavikų užkardą kreipėsi Šakių policininkai, prašydami padėti rasti be žinios dingusį 11 metų berniuką.
Dar dieną pasigedę ir jo ieškoję artimieji iš Griškabūdžio seniūnijos Šedvygų kaimo baiminosi, kad miškingoje kaimo vietovėje dingusio vaiko nebūtų ištikusi nelaimė.
Į Šedvygų kaimą ne tarnybos metu išvyko iškviestas Slavikų užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi Cipu. Gavęs užuosti berniuko striukės kvapą vokiečių aviganis, kuriam ketveri metai, apie 11 val. vakaro iškart aptiko vaiko pėdsakus ir ėmė jais sekti.
Puikiai paruoštas pėdsekys dingusio berniuko pėdomis sekė apie 6 kilometrus. Pasirodo, vaiko eita ne tiesiai, o vingiuotu maršrutu – keliu, laukais, pamiškėmis, palei vienkiemius. Nors tuo metu lijo lietus, kurį keitė šlapdriba, visą kelią Cipas savo šeimininką ir dingusio berniuko tėvą užtikrintai vedė nesiblaškydamas.
Vidurnaktį, lygiai po valandos nuo paieškos pradžios, šuo pėdsakais atvedė į vieną vienkiemį. Pasirodė, kad šioje sodyboje ir buvo dingęs berniukas. Priklydusį ir pavargusį vaiką priglaudė jos šeimininkai ir apnakvindino.
Įbėgęs į sodybą ir išvydęs berniuką, pasieniečių keturkojis pagalbininkas džiaugsmingu inkštimu ir cypimu ėmė džiaugtis puikiai atlikęs užduotį.
Pasieniečių šuo Cipas pasižymi nebe pirmą kartą. 2004 m. balandį kelyje Šakiai – Plokščiai nuo pareigūnų sprukęs automobilis, kuriuo važiavo dviem ginkluotais apiplėšimais Kazlų Rūdoje įtariami pavojingi nusikaltėliai, nulėkė nuo kelio ir apsivertė.
Į įvykio vietą buvo iškviestas pasieniečių kinologas su Cipu. Šis miške sekdamas pėdsakais aptiko pasislėpusį vieną iš įtariamųjų, kuris buvo sulaikytas.
Pasieniečiai su savo tarnybiniais šunimis dažnai kviečiami pagalbon, kai pasienio rajonuose prireikia gelbėti į nelaimę pakliuvusius žmones ar tenka surasti nusikaltėlius.
Gruodžio viduryje Skuodo užkardos pasienietis kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu sekdamas pėdsakais padėjo sulaikyti du paauglius, apvogusius parduotuvę.
Rugpjūčio pabaigoje Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pasienietis kinologas su vokiečių avigane surado naktį iš namų išėjusį ir pradingusį 95 – erių metų senolį, kuris buvo sušalęs ir praradęs orientaciją.
Rugpjūčio viduryje VSAT Ignalinos rinktinės kinologų vokiečių aviganiai nepaliko jokių šansų nuo teisėsaugininkų bandžiusiems pasprukti trims plėšikams, o Šiaulių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečio kinologo dresuojamas keturkojis pėdsekys sėkmingai surado į upelį įkritusį ir be žinios dingusiu laikytą 63 – ejų metų vyrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.