Akvarelininkų paroda „Daugianytis spalvų pasaulis”

Maloniai kviečiame Jus į

akvarelės parodos

„Daugianytis spalvų pasaulis”

atidarymą Arkos galerijoje,

Aušros Vartų 7.

Menas verčia žmogų ne tik klausytis, girdėti, bet ir mąstyti, baisėtis arba gėrėtis. Parodoje eksponuojami žinomų Lietuvoje ir užsienyje dailininkų kūrybiniai darbai sudaro savitą intelektualinį audinį, susipynusį į daugialytę spalvų visumą.
Vidinis emocijų, jausmų ir nuotaikų buvimas paverčia kūrybinį procesą švente, galimybe patiems modeliuojant savo parodą pateikti visuomenės vertinimui.
Virtuoziškai įvaldyta sudėtinga akvarelinės tapybos technika sukuria lengvumo įspūdį, patraukia dėmesį savo nepakartojamu spalvų žaismu, lyriškumu, paletės platumu.
Lietuvos dailininkų sąjungos Vilniaus akvarelininkų sekcijai priklauso 25 ryškios individualybės, skirtingo meninio braižo akvarelinės tapybos meistrai, žinomi ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje.

LDS Vilniaus akvarelininkų sekcijos narių kūrybinis kredo:

– Vaizduojamo objekto filosofinis realaus vaizdo ar fantastinių vizijų įprasminimas meno kalba, siekiant spalvos ir komponavimo harmonijos, nepažeidžiant akvarelinei tapybai būdingos specifikos.

„Ir jei tau pavyks sukurti savo pasaulį kaip meilės lauką, tada prasmingi bus tavo darbai, ilgi ir gražūs bus tavo keliai, turtingas bus tavo buvimas ir viskas bus tau didžiausia dovana. Viskas nuo smiltelės iki žvaigždės, nuo laukų ramunės iki Dievo.” Prof. Arvydas Šliogeris

Parodos dalyviai: K. Abramavičius, I. Budrytė, A. Černiūtė, A. Čiočys, J. Gecevičius, N. Jurgelionienė, B. Lapinskienė, R. Lebedytė, R. Lūšis, V. Mačiulytė, D. Makaraitienė, G.M. Masytė-Baskienė, A. Medžiūnas, ata K. Naruševičius (1920-2004), I. Novokreščionova, V. Panaskovas, I. Panaskova, E. Pilypaitienė, J. Sidabrienė, V. Sokoleckis, K. Šiaulytis.

Paroda vyks 2006 02 01 – 02 20

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.