Ilgapirščius vilioja kompiuterinė technika

Naktį į ketvirtadienį į trijų Kauno bendrovių patalpas įsilaužę vagys savo grobiu pasirinko kompiuterių monitorius bei nešiojamuosius kompiuterius. Skirtingų apsaugos tarnybų saugomose patalpose apsilankę ilgapirščiai nė vienu iš šių trijų atvejų nebuvo sučiupti.

Pirmasis trečiadienio nakties apiplėšimas buvo įvykdytas Raudondvario plente įsikūrusios uždarosios akcinės bendrovės „Navis Maris” biure. Praėjus maždaug pusvalandžiui po vidurnakčio, vagišiai, atstūmę langą, įsliūkino į vidų ir pasisavino kompiuterio monitorių. Pastarąjį objektą saugančios bendrovės „Jungtis” darbuotojai, atvykę į vagystės vietą, įsibrovėlių jau neberado.

Tą pačią naktį, praėjus vos porai valandų, savo taikiniu vagys pasirinko UAB „Olimpia Co” nuomojamas patalpas, esančias K.Griniaus gatvėje. Po vagystės, kuri įvykdyta išdaužus lango stiklą, taip pat pasigesta kompiuterio skystųjų kristalų monitoriaus. Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Apsaugos skyriaus pareigūnams ilgapirščių sulaikyti taip pat nepavyko.

Ankstų trečiadienio rytą pastebėta, kad išdaužtas lango stiklo paketas ir UAB „Servicenet” patalpose, esančiose Gaižiūnų gatvėje. Atrodo, kad šiek tiek pavėluotai pastebėta vagystė pastarajai įmonei atnešė didžiausius nuostolius – pavogti trys nešiojamieji kompiuteriai. Saugos tarnybos „Komanda” darbuotojai nekviestų svečių jau neaptiko. Žaibi?kas vagystes tiriantys policijos pareigūnai teigia kol kas nežinantys, kokius materialinius nuostolius bendrovėms padarė ilgapirščiai, nes patirta žala kol kas nustatinėjama ir tikslinama.

Vis dėlto reikia pastebėti, kad jaustis nesugaunamiems įvairaus masto vagišiams kol kas anaiptol nederėtų. Tokią teisybę akivaizdžiai liudija trečiadienio popietės įvykis Šilainiuose, kai Kuršių gatvėje iš nepilnamečio buvo atimtas per du šimtus litų kainuojantis mobilusis telefonas. Berniuko tėvai nedelsiant kreipėsi į policiją, pranešdami apie incidentą, o vos po kelių akimirkų toje pačioje gatvėje patruliavę viešosios tvarkos sergėtojai pamatė sparčiu žingsniu sprunkantį įtariamųjų ketvertuką. Patrulių rinktinės pareigūnai atkreipė dėmesį į priešpriešiais skubančius keturis paauglius, kai vienas jų išmetė iš rankų turėtą mobilųjį telefoną. Tuoj pat sučiupus pastaruosius septyniolikmečius, beveik neliko abejonių, kad būtent jie nuskriaudė nepilnametį. Vienas iš keturių sulaikytųjų netrukus buvo patalpintas į policijos areštinę.

Tomas Jarusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Ilgapirščius vilioja kompiuterinė technika"

  1. Oho, kiek priviliojo…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.