RRT skelbia preliminarius elektroninių ryšių rinkos III ketvirčio duomenis

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) skelbia išankstinius 2005 m. trečiojo ketvirčio elektroninių ryšių rinkos duomenis.
Preliminariais RRT duomenimis, bendras judriojo telefono ryšio paslaugų abonentų skaičius per ketvirtį išaugo apie 13 proc. ir 2005 m. rugsėjo 30 d. siekė beveik 4,6 mln., t. y. judriojo telefono ryšio skvarba buvo 135 proc. Aktyvių judriojo telefono ryšio abonentų skaičius siekė 4,0 mln. (skvarba 117 proc.). Aktyvių abonentų, pasirinkusių išankstinio mokėjimo paslaugas, skaičius pirmojo ketvirčio pabaigoje buvo 2,6 mln., tai sudarė 65 proc. visų aktyvių judriojo telefono ryšio abonentų. Išliko nuo 2003 m. vidurio išryškėjusi abonentų, pasirinkusių išankstinio mokėjimo paslaugas, skaičiaus augimo tendencija ir per šių metų III ketvirtį jų skaičius išaugo 21 proc.
Mėnesinio mokėjimo abonentų skaičius kinta nežymiai. Pajamos iš viešojo judriojo telefono ryšio tinklo ir paslaugų teikimo 2005 m. III ketvirtį išaugo apie 4 proc. (lyginant su II ketvirčiu) ir buvo apie 304 mln. Lt. Palyginus su 2004 m. III ketvirčiu, pajamos išaugo 10 proc.
Bendras interneto paslaugų abonentų skaičius per ketvirtį išaugo 23 proc. ir pasiekė daugiau kaip 781 tūkst. abonentų. Iš jų daugiau kaip 25 proc. interneto prieigai naudojo plačiajuosčio ryšio technologijas. Plačiajuosčio ryšio skvarba III ketvirčio pabaigoje sudarė apie 6 proc., II ketvirčio pabaigoje buvo 5 proc. ir lyginant su 2004 m. III ketvirčiu skvarba išaugo 3 procentiniais punktais.
Pajamos iš interneto prieigos paslaugų teikimo III ketvirtį sudarė beveik 53 mln. Lt ir palyginus su praeitu ketvirčiu jos išaugo 7 proc.
Skirtųjų linijų rinkos pajamos sudarė 6,4 mln. Didžiausią rinkos dalį (daugiau kaip 50 proc.) užėmė AB „Lietuvos telekomas”.
Bendras fiksuoto telefono ryšio linijų skaičius per 2005 m. III ketvirtį sumažėjo apie 4 tūkst. ir ketvirčio pabaigoje sudarė 803,4 tūkst., tai yra 23,5 linijos 100 gyventojų Šimtui namų ūkių tenka 47,4 linijos. III ketvirtį viešojo fiksuoto telefono ryšio paslaugas kabelinės televizijos tinklais pradėjo teikti 2 naujos įmonės (iš viso 8 kabelinės televizijos bendrovės, sudariusios sutartis su UAB „Nacionalinis telekomunikacijų tinklas”, teikė viešojo fiksuoto telefono ryšio paslaugas III ketvirtį).
Galutinius 2005 m. trečiojo ketvirčio elektroninių ryšių rinkos duomenis RRT planuoja paskelbti gruodžio pradžioje.

Ryšių reguliavimo tarnyba

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.