Jurga: „Koncertas norintiems išgirsti”

Lapkričio 16 dieną, trečiadienį, 18.30 val. įvyks penktasis „Muzikos vakaras Vilniaus rotušėje”. Muzikos mėgėjų laukia susitikimas su dainininke Jurga.
Vilniaus rotušė tik išskirtinais atvejais atveria duris pop muzikos atlikėjams. Tačiau nė nedvejodama ji pakvietė Didžiojoje salėje savo kūrybą dainuoti Jurgą Šeduikytę, žinomą tiesiog Jurgos vardu.
Pakvietė ne todėl, kad vos rugsėjo mėnesį pasirodęs Jurgos debiutinis albumas „Aukso pieva” sulaukė tokio muzikos gerbėjų dėmesio, jog leidėjai jau pagamino auksinį šio albumo tiražą – 10.000 vienetų. Ne todėl, kad pirmasis Jurgos hitas „Nebijok” tapo bene populiariausia šių metų lietuviška daina, kuri rekordiškai ilgai – net po aštuonias savaites – pirmavo Radiocentro ir „M-1” lietuviškuose topuose. 2002 m. Jurga dalyvavo Baltijos šalių atlikėjų konkurse „Fizz Super Star”, kuriame tapo viena iš finalininkų, o 2004 m. atliko pagrindinius vaidmenis lietuviškuose roko miuzikluose „Ugnies medžioklė su varovais” ir „Tadas Blinda”. Ir, žinoma, ne todėl, kad antrus metus Jurga yra vienos iš jaunimo tarpe populiariausių muzikinių laidų „Lietuvos dainų dešimtukas” vedėja.
Pakvietė todėl, kad Jurga tiesiog sklando aukščiau tradicinės lietuviškos (ir ne tik!) pop muzikos dykynės. Todėl, kad Jurgos asmenyje Lietuvos muzikos padangėje atsirado naujas daug vilčių teikiantis vardas. Todėl, kad Jurgos dainų tikroji vertybė, – ne jų populiarumas, o meninė (muzikos ir teksto) gelmė.
Pagaliau todėl, kad jos dainų neužtenka klausytis, jas reikia išgirsti. Lygiai kaip neužtenka jas išgirsti, į jas reikia įsiklausyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.