Irakas stiprina kovą su sukilėliais, JAV perspėja Siriją

Irako pajėgos ėmėsi naujų veiksmų prieš sukilėlius Tal Afaro mieste, kuris yra netoli Sirijos sienos. Savo ruožtu Vašingtonas pareiškė, kad jo kantrybė Damasko atžvilgiu senka dėl partizanų skverbimosi į Iraką.

Irako ministras pirmininkas Ibrahimas Džafaris (Ibrahim Jaafari) ignoravo karinės islamo grupuotės pasiūlymą už jo galvą sumokėti 100 tūkst. JAV dolerių ir apsilankė regione. Karinių pajėgų pareigūnai informavo, kad nuo šeštadienį prasidėjusios Irako ir JAV pajėgų bendros operacijos jau nukauti 200 sukilėlių.

Puolimas šalies šiaurės mieste nuliūdino kai kuriuos Irako arabų sunitų mažumos narius, kurie remia sukilimą, kilusį likus mėnesiui iki jau dabar šalis skaldančio referendumo dėl konstitucijos.

„Mūsų kantrybė Sirijos atžvilgiu senka”, – Vašingtone teigė JAV ambasadorius Irake Zalmajis Chalilzadas (Zalmay Khalilzad).

„Ji paprasčiausiai privalo uždaryti (partizanų) apmokymo stovyklas. Ji neturėtų leisti „Al Qaeda” palaikantiems jaunuoliams iš Saudo Arabijos, Jemeno ir Šiaurės Afrikos nusileisti Damasko tarptautiniame oro uoste”, – sakė jis.

Paklaustas, kokios pasekmės laukia Sirijos, jei ji nesiims veiksmų, ambasadorius teigė: „Aš nenorėčiau detalizuoti… Manau, jie turėtų suprasti, ką turiu omeny”.

2005-09-13 07:28

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.