Suoliukus niokoja ir gyventojai

Uostamiestyje nuolat niokojami suoliukai. Juos gadina ne tik vandalai, bet ir girtuoklysčių po langais neapsikentę butų gyventojai.

Ant suoliukų „bomžai” ar jaunimas mėgsta pasistatyti butelį degtinės ir karštai bei garsiai diskutuoti, o neretai ir kibti viens kitam į atlapus.

„Norėdami atsikratyti nepageidaujamų triukšmautojų, įtariame, kad žmonės specialiai sulaužo suoliukus”, – sakė miesto suoliukais besirūpinančios bendrovės „Specialus autotransportas” technikos direktorius Kęstutis Žilys.

Iš kai kurių suoliukų likę vien tik rėmai, daug jų apipaišytų, nutryptų. Kaip minėjo savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, uostamiesčio jaunimas „pasistengia”, nes sunku spėti tvarkyti suoliukus. Suremontavus, po kurio laiko suoliukai vėl yra nuniokojami.

Savivaldybė metams apie 40 tūkstančių litų skiria miesto inventoriaus – suoliukų, gėlinių, šiukšlių dėžių ir kitų daiktų – remontui. Už 20 tūkstančių litų kasmet įsigyjama naujų reikmenų.

Anot Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Editos Žalneriūnienės, šiais metais nauji suoliukai buvo pastatyti netoli Trinyčių tvenkinio, Danės krantinėje, Atgimimo aikštėje. Daug kur jų suremontuota.

Tačiau iki šiol nemažai mieste yra kelių dešimčių metų senumo suoliukų. Žmonės vengia ant jų ilsėtis, nes bijo nusitepti nuo sutrūnijusių medinių rėmų.

Ant kitų suoliukų gyventojai išvis negali atsisėsti, nes iš jų likę tik rėmai. Bendrovės „Specialus autotransportas” technikos direktorius dienraščiui sakė, kad sutvarkyti visiems suoliukams nėra pakankamai pinigų. K. Žilys minėjo, kad dažnai keičiama tik medinė dalis, tačiau mieste norėtųsi pastatyti gražius ir patvarius suolelius.

Gina Kubiliūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Suoliukus niokoja ir gyventojai"

  1. Lukrecija

    Nesuprantu žmonių, kurie patys niokoja. Man asmeniškai tikrai patinka, kad namo kieme yra lauko suoliukai ir labai džiaugiuosi, kad pas mus jie yra tvarkingi. Man asmeniškai patinka ant jo pasedėt, pasigrožėt aplinka. Taip, ant jų tikrai mėgsta rinktis jaunimas, bet juk reikėtų šiek tiek tolerancijos ir suprasti, kad ir jiems reikia kažkur juokauti ir pasibūti su draugais 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.